Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


​​
 
FestivalNews#574
Η αληθινή ιστορία ενός ταλαντούχου βιολιστή και η μαγική δύναμη της μουσικής πρωταγωνιστούν στην ταινία Όλα όσα μάθαμε μαζί του Σέρτζιο Μασάντο, που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην ίδια αίθουσα προβάλλεται και το γλυκόπικρο road movie Ο δρόμος για το Λα Παζ, το ντεμπούτο φιλμ του Φρανσίσκο Βαρόνε, που κέρδισε τον Χάλκινο Αλέξανδρο στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές του φιλμ Storia d’ Amore του Κλαούντιο Κουπελίνι. 
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (22-28/09/2016)
ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΘΑΜΕ ΜΑΖΙ
Σέρτζιο Μασάντο
Βραζιλία, 2015
 
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑ ΠΑΖ

Φρανσίσκο Βαρόνε
Αργεντινή, 2015
 
STORIA D'AMORE

Κλαούντιο Κουπελίνι
Ιταλία - Γαλλία, 2015
 
 
 
Σινεμά Τα ΒορΟινά
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «ανοίγει την αυλαία» για τα φετινά ΒορΟινά! Το Σινεμά Τα ΒορΟινά, μια ξεχωριστή βραδιά όπου οι δρόμοι του σινεμά και του κρασιού συναντιούνται, σας περιμένει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.
 
18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών 
Κοινωνικό φύλο και σεξουαλικότητα, ερωτικές σχέσεις, ταμπού και προκαταλήψεις. Αλληλεγγύη και σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.  Αυτό είναι το θεματικό μωσαϊκό των ταινιών που προβάλλονται στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών) Ταινιών από τις 23 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.
 
Ταινίες δράσης από το Χονγκ Κονγκ
Επικές μάχες σώμα με σώμα, δεξιοτέχνες των πολεμικών τεχνών, γυναίκες-δολοφόνοι, ο θρυλικός Δρόμος του Μεταξιού και ιστορίες βίας και εξουσίας, πρωταγωνιστούν στο απολαυστικό αφιέρωμα Ταινίες δράσης από το Χονγκ Κονγκ. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ.
 
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Η δύναμη του σινεμά κόντρα στις κοινωνικές διακρίσεις, η έμπνευση και η κινηματογραφική δημιουργία βρίσκονται στο επίκεντρο των δράσεων του Μουσείου Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (23-25/9/2016), με θέμα «Βία και Ανεκτικότητα».
 
Νύχτα Τέχνης στο Μουσείο Κινηματογράφου
Μια συναρπαστική περιπλάνηση στον μαγικό κόσμο του σινεμά περιμένει μικρούς και μεγάλους σινεφίλ στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αφορμή, η δράση Νύχτα Τέχνης που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 στους χώρους του Μουσείου, προτείνοντας τρεις θεματικές και διαδραστικές ξεναγήσεις.
Ζήσε μαζί μας την απίθανη εμπειρία του Φεστιβάλ!
Η αίτηση για το πρόγραμμα εθελοντισμού του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας. Αναμένουμε τις συμμετοχές σας!

 
Festival Shop: Η προσφορά του Σεπτέμβρη!
Η έκδοση Σωτήρης Δανέζης: Εμπόλεμη ζώνη διατίθεται σε προσφορά τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος στον δημιουργό της τηλεοπτικής εκπομπής «Εμπόλεμη ζώνη». που πραγματοποιήθηκε στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2008). Περιλαμβάνει συνομιλία του επιμελητή με τον Σωτήρη Δανέζη και παρουσιάζει -με ζενερίκ, σύνοψη και κριτικό σχόλιο- μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα επεισόδια της εκπομπής.
Τιμή προσφοράς: 1,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: