Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Εκτοξεύτηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα Ταμεία



Εκτοξεύτηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα Ταμεία
Κατά 300 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ταμεία μέσα σε τρεις μήνες, σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το γ΄ τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016.
Περισσότερα...
Στα 5,4 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο εννεάμηνο
Στα 5,4 δισ ευρώ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016, έναντι στόχου για 1,9 δισ ευρώ. Η υπέρβαση κατά 3,5 δισ ευρώ αποδίδεται στην συγκράτηση των δαπανών, αλλά και στην υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων.
Περισσότερα...
Έγκριση προγραμμάτων προώθησης γεωργικών προϊόντων
Τα εγκριθέντα προγράμματα αφορούν ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης γεωργικών προϊόντων όπως αιγοπρόβειο κρέας, επιτραπέζιες ελιές, κονσερβοποιημένα φρούτα, κηπευτικά καθώς και καλάθι προϊόντων σε περιφερειακό επίπεδο.
Περισσότερα...
Καταχρηστικοί όροι σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής - Ευθύνη Ασφαλιστικού πράκτορα - Συνυπεύθυνη η ασφαλιστική εταιρεία
Παρέλειψε να επικοινωνήσει με την κεντρική υπηρεσία τη ασφαλιστικής εταιρείας, -που ήταν υποχρεωμένη αυτή να το κάνει και όχι ο σύζυγος της ενάγουσας- ώστε να μπορέσει να εξακριβώσει τις καλύψεις που παρείχε το ασφαλιστήριο στην ενάγουσα, με συνέπεια να μην τη συνδράμει με τη σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση όπως είχε υποχρέωση από τις σχετικές επιταγές του νόμου, αλλά και τις αρχές της καλής πίστης, τις κρατούσες κοινωνικές αντιλήψεις και από το γενικότερο πνεύμα δικαίου.
Περισσότερα...
Καταβολή αποζημίωσης λόγω ψυχικής οδύνης - Προσδιορισμός οικογένειας
Στην οικογένεια του θύματος, που δικαιούνται σε περίπτωση θανάτωσης χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης, περιλαμβάνονται: α) οι γονείς, β) τα τέκνα, γ) οι ανιόντες και κατιόντες, δ) οι αδελφοί, αμφιθαλείς και ετεροθαλείς, ε) ο σύζυγος ή η σύζυγος, στ) οι αγχιστείς συγγενείς πρώτου βαθμού (πεθερός, πεθερά, γαμπρός, νύφη), καθώς και ζ) τα τέκνα του ενός συζύγου που γεννήθηκαν από άλλο γάμο, τα οποία σε περίπτωση θανάτωσης του συζύγου του δευτερόγαμου γονέα τους (δηλαδή του πατριού ή της μητριάς) δικαιούνται χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.
Περισσότερα...
Τιμές συναλλάγματος για επιβολή τέλους ταξινόμησης και ΦΠΑ - Νοέμβριος 2016
Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ε.Φ.Κ.
Περισσότερα...
Τα ΑΟΚ ουσιών φυτοφαρμάκων πάνω ή μέσα σε ορισμένα προϊόντα
Συγκεκριμένα αφορά τις ουσίες 3-δεκεν-2-όνη, acibenzolar-S-methyl και εξαχλωροβενζόλιο.
Περισσότερα...
Νέα διαδικασία για την πλήρη μετουσίωση της αλκοόλης
Εφαρμόζεται από την 1η Αυγούστου 2017.
Περισσότερα...
Ανάκληση ιατροτεχνολογικών προϊόντων της εταιρείας Micro Therapeutics
Η ανάκληση αφορά τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα Pipeline embolization Device (Pipeline classic), Alligator Retrieval Device, Marathon flow Directed Microcatheter (με στυλεό), UltraFlow HPC Flow Directed Microcatheter (με στυλεό) και Xcelerator Hydrophilic Guidewire.
Περισσότερα...
Ανάκληση παρτίδων του προϊόντος «QMS Everolimus (ROW) immunoassay»
Το ιατροτεχνολογικό προϊόν είναι του οίκου Thermo Fisher Scientific Inc και η ανάκληση οφείλεται στη διαπίστωση ότι με την πάροδο του χρόνου οι αναφερόμενες παρτίδες μπορεί να δώσουν υπερεκτίμηση των δειγμάτων των ασθενών.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: