Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews#577
Συνεχίζονται με επιτυχία στην αίθουσα Ολύμπιον οι προβολές του θρίλερ του Πολ Βερχόφεν Εκείνη με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η ταινία των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν Η τελευταία παραλία, καθώς και το φιλμ Μαθήματα ζωής της Μαρί-Καστίγ Μανσιόν-Σαρ, που περιγράφει την αληθινή ιστορία μιας γενναίας δασκάλας η οποία τόλμησε να αλλάξει τις ζωές των μαθητών της. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι προβάλλεται η ταινία Αγανάκτηση, του Τζέιμς Σέιμους, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ. 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (13-19/10/2016)
ΕΚΕΙΝΗ
Πολ Βερχόφεν
Γαλλία-Γερμανία-Βέλγιο
2016
 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
Θάνος Αναστόπουλος & Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν
Ιταλία-Ελλάδα-Γαλλία
2016
 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ
Μαρί-Καστίγ Μανσιόν-Σαρ
Γαλλία
2016
 ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
Τζέιμς Σέιμους
ΗΠΑ
2016
 
 
 
Η αφίσα και η νέα οπτική ταυτότητα του 57ου ΦΚΘ
Η αφίσα και η νέα οπτική ταυτότητα του φετινού 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φέρουν την υπογραφή του Designer / Design Director Δημήτρη Παπάζογλου.



 
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect
Συγκλονιστικές ταινίες που σέβονται τη διαφορετικότητα, καθώς και συζητήσεις για όλα τα επείγοντα θέματα της εποχής μας συνθέτουν το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect το οποίο διοργανώνεται από το Δικτύο Select Respect σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, 13-19/10/2016).
 
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, ανανεώνει τη συνεργασία του με τοCineDoc και παρουσιάζει στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, σύγχρονα ντοκιμαντέρ που αγγίζουν σημαντικά θέματα των καιρών μας κι έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ για την υψηλή καλλιτεχνική και ψυχαγωγική τους αξία.
 
Πρόγραμμα EUFORIA 2015-2016: Σινε-εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με μεγάλη χαρά παρουσιάζει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUFORIA 2015-2016 (Creative Europe-MEDIA), ένα ξεχωριστό project που αλλάζει το τοπίο στην κινηματογραφική εκπαίδευση στην Ελλάδα, ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο που εντάσσει δημιουργικά και ευέλικτα τον κινηματογράφο στην σχολική ύλη.
 
Η προσφορά του μήνα! 
Η έκδοση Αλέν Ντελόν είναι η προσφορά για τον μήνα Οκτώβριο! Πρόκειται για συνοδευτική έκδοση αφιερώματος με έντεκα από τις καλύτερες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο διάσημος γάλλος ηθοποιός στη διάρκεια της καριέρας του, με πλήρες ζενερίκ, σύνοψη και κριτικό σχόλιο για την κάθε μία, καθώς και καταγραφή του συνόλου της φιλμογραφίας του.
Τιμή προσφοράς: 1,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: