Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#578
Το συναρπαστικό νέο-νουάρ δράμα Η υπηρέτρια του βραβευμένου σκηνοθέτη Παρκ Τσαν-Γουκ κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η νέα ταινία του σπουδαίου δημιουργού Ζανγκ Γιμού Η μεγάλη επιστροφή, μια συγκινητική, γλυκόπικρη ιστορία αγάπης και αφοσίωσης. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι προβάλλεται το φιλμ Αναμνήσεις του Ζαν-Πολ Ρουβ, μια ταινία που εστιάζει στη μνήμη και την τρυφερότητα των οικογενειακών σχέσεων, καθώς επίσης και η νέα ταινία του Χρήστου Βούπουρα 7 Θυμοί, ένα μωσαϊκό ιστοριών που καθρεφτίζουν εύστοχα τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές του εξαιρετικού θρίλερ Εκείνη του Πολ Βερχόφεν με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (20-26/10/2016)
Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ
Παρκ Τσαν-Γουκ
Νότια Κορέα, 2016
 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ζανγκ Γιμού
Κίνα, 2014
 
ΕΚΕΙΝΗ
Πολ Βερχόφεν
Γαλλία-Γερμανία-Βέλγιο, 2016
 
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Ζαν-Πολ Ρουβ
Γαλλία, 2014
 
7 ΘΥΜΟΙ

Χρήστος Βούπουρας
Ελλάδα, 2015
 
 
 
90 χρόνια ΠΑΟΚ - νοσταλγώντας το μέλλον
Με μεγάλη συγκίνηση το Φεστιβάλ παρουσιάζει την τελευταία ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, το ντοκιμαντέρ 90 χρόνια ΠΑΟΚ – νοσταλγώντας το μέλλον: Μια κινηματογραφική αφιέρωση του σκηνοθέτη και φίλου που έφυγε νωρίς, στην αγαπημένη του ομάδα και στην ιδέα που αυτή αντιπροσωπεύει. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στη διάρκεια του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2016).
 
57ο ΦΚΘ: Ματιές στα Βαλκάνια 
Βαλκανικά κι αγαπημένα: Ένα υπέροχο μάγμα, με απρόβλεπτες ταινίες, συναρπαστικές διαδρομές και σκηνοθέτες με αιχμηρή ματιά, όπως ο Ρουμάνος Κρίστι Πούιου και ο Τούρκος Ρεχά Ερντέμ, που θα βρεθούν μεταξύ άλλων στο 57ο ΦΚΘ, προτείνουν φέτος οι Ματιές στα Βαλκάνια, το τμήμα που επιμελείται ο Δημήτρης Κερκινός. Η πλήρης ρετροσπεκτίβα στον πρωτοπόρο του ανεξάρτητου τουρκικού σινεμά, Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ, είναι ανάμεσα στις προτάσεις του φετινού φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσουν οι θεατές. Ο ίδιος θα είναι στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τις ταινίες του.
 
Η προσφορά του μήνα!
Η έκδοση Αλέν Ντελόν είναι η προσφορά για τον μήνα Οκτώβριο! Πρόκειται για συνοδευτική έκδοση αφιερώματος με έντεκα από τις καλύτερες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο διάσημος γάλλος ηθοποιός στη διάρκεια της καριέρας του, με πλήρες ζενερίκ, σύνοψη και κριτικό σχόλιο για την κάθε μία, καθώς και καταγραφή του συνόλου της φιλμογραφίας του. 
Τιμή προσφοράς: 1,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: