Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Τεκμήρια διαβίωσης: Τί θα πληρώσουμε για το 2016


Τεκμήρια διαβίωσης: Τί θα πληρώσουμε για το 2016
Δυσβάστακτο θα είναι το καθεστώς τεκμαρτής φορολόγησης που θα ισχύσει το 2017 για εκατομμύρια φορολογούμενους. Οι παγίδες υπερφορολόγησης που κρύβουν οι διατάξεις για τα τεκμήρια της Εφορίας θα είναι πιο πολλές και σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν.
Περισσότερα...
Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων
Από 1η Ιανουαρίου 2017 τίθεται σε εφαρμογή ένα ακόμη πιο αυστηρό καθεστώς, με το οποίο αν ο οφειλέτης για δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους 6 μήνες καθυστερήσει έστω και μία μέρα να πληρώσει νέα οφειλή προς το Δημόσιο, θα τίθεται αυτόματα εκτός ρύθμισης «100 δόσεων» για  παλιές οφειλές του.
Περισσότερα...
Capital controls: Προς αύξηση των μηνιαίων ορίων αναλήψεων
Περαιτέρω χαλάρωση στους τραπεζικούς περιορισμούς, με αλλαγές στα capital controls, προτείνουν οι τράπεζες και ετοιμάζει η κυβέρνηση, εφόσον βεβαίως κλείσει θετικά η αξιολόγηση.
Περισσότερα...
Από Ιανουάριο αλλάζουν οι τιμές βιταμινών και φαρμάκων χωρίς συνταγή
Από 01/01/2017 καταργείται το "πλαφόν" ανώτατης τιμής και η τιμολόγησή τους απελευθερώνεται, δηλαδή η αξία τους θα διαμορφώνεται από τις εταιρείες, με βάση την υφιστάμενη ζήτηση και τον ανταγωνισμό. Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν τα σκευάσματα θα είναι πιο φθηνά ή θα ακριβύνουν.
Περισσότερα...
Καταβολή συντάξεως επιζώντος σε ομόφυλο σύντροφο
Τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να προβλέψουν ή μη τον γάμο ομόφυλων προσώπων ή ορισμένη εναλλακτική μορφή νομικής αναγνωρίσεως της σχέσεώς τους καθώς και, αναλόγως της περιπτώσεως, να προβλέψουν τον χρόνο από τον οποίο ο εν λόγω γάμος ή η εν λόγω εναλλακτική μορφή αναγνωρίσεως αρχίζουν να παράγουν έννομα αποτελέσματα. Ερμηνεία του άρθρου 2 και του άρθρου 6 της οδηγίας 78/2000 για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία.
Περισσότερα...
Mη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών ασφάλισης ΙΚΑ-Ρύθμιση οφειλής
Η πρώτη δόση της ρύθμισης "νέας αρχής" οφειλομένων εισφορών προς το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ πρέπει να καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα διεκπεραίωσης των διαδικασιών ελέγχου και, αν αυτές περατωθούν μετά την 20η ημέρα κάθε μήνα, (η πρώτη δόση πρέπει να καταβάλλεται) μέχρι την 5η ημέρα του μήνα που ακολουθεί τη διεκπεραίωση του ελέγχου. Οι επόμενες δόσεις πρέπει να καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών, δηλαδή των μηνών που αυτές αφορούν.
Περισσότερα...
Απλή δυσφήμηση - Προϋποθέσεις - Διαδικασία Παράστασης Πολιτικής Αγωγής
Υποχρέωση διορισμού αντικλήτου στην έδρα του δικαστηρίου, έχει ο αδικηθείς που δεν διαμένει μόνιμα εκεί, μόνο όταν προβαίνει στη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην προδικασία και όχι όταν την υποβάλλει προφορικά με το συνήγορο του στο ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου... αφού στην τελευταία περίπτωση ο διοριζόμενος στο ακροατήριο δικηγόρος ως εν προκειμένω είναι και αντίκλητος από το νόμο.
Περισσότερα...
«SOS» από τα Τμήματα Επειγόντων 61 νοσοκομείων
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, η διαλογή περιστατικών στα ΤΕΠ γίνεται από διοικητικούς υπαλλήλους και όχι από επαγγελματίες υγείας - Δραματικές καθυστερήσεις στην παράδοση των ασθενών - Σε ρόλο τραυματιοφορέα και νοσηλευτή οι συνοδοί των ασθενών.
Περισσότερα...
Κατευθυντήρια Οδηγία 15 για το ΤΕΥΔ
Πώς συμπληρώνεται το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.
Περισσότερα...
Δώρο Χριστουγέννων
Τι ισχύει για το δώρο εορτών Χριστουγέννων.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: