Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Έρχονται κατασχέσεις σε 830.000 φορολογούμενους



Έρχονται κατασχέσεις σε 830.000 φορολογούμενους
Μια... δεξαμενή οφειλετών του δημοσίου από τους οποίους μπορεί να εισπράξει έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αυξήσει τους επόμενους μήνες τα φορολογικά έσοδα.
Περισσότερα...
Πλήρης ασφαλιστική "κάλυψη" από το ΙΚΑ σε επίσχεση εργασίας
Έγινε αποδεκτή γνωμοδότηση του ΝΣΚ σύμφωνα με την οποία κατά την διάρκεια της επίσχεσης εργασίας, παραμένει ενεργή και η ασφαλιστική σχέση του εργαζόμενου με το ΙΚΑ τουλάχιστον για πέντε μήνες.
Περισσότερα...
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των πρατηρίων καυσίμων
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης και άλλες διατάξεις που αφορούν τα πρατήρια καυσίμων και ενέργειας.
Περισσότερα...
Τέλη κυκλοφορίας: Μικρές οι αλλαγές για αύξηση των φορολογικών εσόδων
Σε ποια περίπτωση ενδέχεται να μην γίνει καμιά αλλαγή στα ποσά των τελών κυκλοφορίας.
Περισσότερα...
Τροπολογία για να πληρωθούν εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης
Την δυνατότητα έκτακτης επιχορήγησης των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να εκκινήσει η εκκαθάριση και αποπληρωμή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από στη Βουλή από την κυβέρνηση.
Περισσότερα...
ΤΣΜΕΔΕ: Χωρίς προσαυξήσεις η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών β΄6μήνου
Το Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α., σε συνέχεια αιτημάτων – εισηγήσεων του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., αποφάσισε την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του Β΄ Εξαμήνου 2016 των ελεύθερων επαγγελματιών μέχρι και τις 30/12/2016, χωρίς προσαυξήσεις εκπροθέσμου και με παράλληλη διατήρηση των διακανονισμών της ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας των υποχρέων.
Περισσότερα...
ΣΤΕ: Μη νόμιμος ο ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις περιοχές της χώρας
Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ, ο υπολογισμός του φόρου έγινε οριζόντια και χωρίς να προσμετρηθούν ειδικά στοιχεία που προβλέπει ο νόμος για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Περισσότερα...
Αγωγή απόδοσης ωφελημάτων κατά του Ελληνικού Δημοσίου
Μετά την επίδοση της αγωγής ο νομέας ενέχεται να αποδώσει τα ωφελήματα που έχουν εξαχθεί από το πράγμα και ευθύνεται για τα ωφελήματα που δεν εισέπραξε από δική του υπαιτιότητα, ενώ μπορούσε να τα εισπράξει σύμφωνα με τους κανόνες της τακτικής διαχειρίσεως.
Περισσότερα...
Δασμολογητέα αξία ευπαθών εμπορευμάτων - Νοέμβριος 2016
Που εισάγονται με το εμπορικό καθεστώς της πώλησης επί παρακαταθήκη.
Περισσότερα...
Τί έδειξε έκθεση της EFSA για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα
Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έτος 2014, ο κίνδυνος από τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα παραμένει χαμηλός. Ποια είναι τα κυριότερα ευρήματα της έκθεσης και τί συστάσεις έδωσε η EFSA για τη διασφάλιση της προστασίας των καταναλωτών.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: