Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού οι ελεύθεροι επαγγελματίες



Εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού οι ελεύθεροι επαγγελματίες
Δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο σχέδιο ρύθμισης εταιρείες με τζίρο ως 50.000 ευρώ και ελεύθεροι επαγγελματίες. Πώς θα γίνεται το κούρεμα των οφειλών σε τράπεζες, Ταμεία, Εφορία. Προχωρά ρύθμιση για ασυλία των στελεχών που θα εμπλακούν στη διαδικασία.
Περισσότερα...
Πότε ο εργαζόμενος μετά την λήξη της εργασίας του, μπορεί να αναλάβει ξανά εργασία;
Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ 88/1999 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο πρώτο, ΠΑΡΑΓ.ΙΑ ,ΥΠΟΠΑΡ.ΙΑ13 του Ν.4093/2012), για κάθε περίοδο είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, η ελάχιστη ανάπαυση του εργαζόμενου, δεν μπορεί να είναι κατώτερη από έντεκα (11) συνεχείς ώρες.
Περισσότερα...
ΙΚΑ: Οδηγίες για τα αντισταθμιστικά του ΕΚΑΣ
Πώς θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του Νόμου 4411 και της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Περισσότερα...
Εργασία νοσηλευτικού προσωπικού μέσω εταιρείας προσωρινής απασχολήσεως
Έννοια του “εργαζομένου” - Έννοια της “οικονομικής δραστηριότητας”. Ερμηνεία της οδηγίας 104/2008 περί της εργασίας μέσω εταιρείας προσωρινής απασχόλησης.
Περισσότερα...
Τυχηρό και η ανώτερη βία
Η υποκειμενική θεωρία περί ανωτέρας βίας, διευρύνει κατ’ αποτέλεσμα τον κύκλο των περιστατικών ανώτερης βίας, περιλαμβάνοντας σ’ αυτά και γεγονότα "εσωτερικά". Δηλαδή, δεν απαιτεί γι’ αυτά το στοιχείο της "έξωθεν" προελεύσεώς τους, αλλά θεωρεί κρίσιμο μόνο το ότι τα περιστατικά αυτά είναι απρόβλεπτα και αναπότρεπτα ακόμη και "με μέτρα άκρας επιμέλειας και συνέσεως του δράστη".
Περισσότερα...
Κανόνες άμυνας για τις εισαγωγές που αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ
Η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ., κοινοποιεί προς ενημέρωση και εφαρμογή, τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου του Ιουλίου.
Περισσότερα...
Τι αλλάζει στην κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων
Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου εξαιρούνται δικαστικοί, υπάλληλοι φυλακών, του ιδρύματος Αρωγής Αρρένων Βόλου και υπάλληλοι νοσοκομείων και ΕΚΑΒ, όπως επίσης και διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά και σχολικοί φύλακες. Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση.
Περισσότερα...
Φορολογικές-Ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις Νοεμβρίου 2016
Φορολογικές-Ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις Νοεμβρίου 2016
Περισσότερα...
Παραμένουν ως έχουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017
Στα ίδια επίπεδα με το 2016 διατηρούνται τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Περισσότερα...
«Ναυάγιο» για τα Εργασιακά - Πλήρη απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων ζητά το ΔΝΤ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά, η οποία και κράτησε αρκετές ώρες. Μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός αρκέστηκε να δηλώσει λακωνικά: «συνεχίζουμε».
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: