Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Αλλάζουν όλα στη φορολογία ακινήτων-Τί θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ



Αλλάζουν όλα στη φορολογία ακινήτων-Τί θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ
Το νέο τοπίο διαμορφώνουν η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές, οι αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, η επανεξέταση των συντελεστών φορολόγησης των μεταβιβάσεων, το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, η επιβολή συμπληρωματικού φόρου στα αγροτεμάχια, η δυνατότητα εκχώρησης ακινήτων στο Δημόσιο.
Περισσότερα...
Δεν κάνουν βήμα πίσω οι δανειστές στα εργασιακά
Ο χρόνος πιέζει και τα εργασιακά απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη β' αξιολόγηση. Τι ζητούν οι δανειστές για ομαδικές απολύσεις. «Χαραμάδα» για μελλοντικές αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις. Επιμένουν σε ανατροπές στη λειτουργία του ΟΜΕΔ.
Περισσότερα...
ΟΑΕΕ: 345,60 ευρώ προσωρινή σύνταξη λόγω θανάτου
Πλην σχετικών κρατήσεων και εφόσον η συνταξιοδότηση έλκει το δικαίωμά της από πλήρη σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας. Πώς επιμερίζεται στους δικαιούχους. Παραδείγματα.
Περισσότερα...
Επισήμανση χειρουργικών επιδέσμων
Προσθήκη στην επισήμανση στοιχείων σχετικών με τον εισαγωγέα - Συμπληρωματική διαδικασία αξιολογήσεως της πιστότητας. Ερμηνεία του άρθρου 11 της οδηγίας 42/1993, περί των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
Περισσότερα...
Μαζικές αποκρατικοποιήσεις ως το 2018 απαιτούν οι δανειστές
ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, η συμμετοχή του δημοσίου στον Διεθνή αερολιμένα Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος ) προστίθενται επισήμως στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με στόχο έσοδα 6,2 δισ. ευρώ για την τριετία 2016-2018.
Περισσότερα...
Πώς υπολογίζονται τα τραπεζοκαθίσματα
Σχόλια επί υγειονομικών θεμάτων.
Περισσότερα...
Πώς θα μετατρέπεται η ΟΕ σε ΕΕ
Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και καταργεί δικαιολογητικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών, μέσα σε λίγες ώρες κι εξ αποστάσεως θα αδειοδοτούνται οι επιχειρήσεις και θα συστήνονται οι νομικές μορφές εταιρειών.
Περισσότερα...
Φορολόγηση ανάληψης μετρητών για μείωση της φοροδιαφυγής
Φορολόγηση των αναλήψεων μετρητών προβλέπει ριζοσπαστική πρόταση που έχουν επεξεργαστεί τράπεζες ως δραστικό μέτρο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Περισσότερα...
Ανάκληση παρτίδας του προϊόντος HDA Sutures Polyglycolic Acid
Πρόκειται για ιατροτεχνολογικό προϊόν και συγκεκριμένα για χειρουργικά ράμματα. Η παρτίδα δεν συμφωνούσε με τις προδιαγραφές.
Περισσότερα...
Υπερωριακή απασχόληση
Για την υπερωριακή απασχόληση απαγορεύεται ο συμβατικός καταλογισμός των υπέρτερων των νομίμων αποδοχών στην αμοιβή για την απασχόληση αυτή. Είναι έγκυρη η συμφωνία ότι η αξίωση του μισθωτού για την απασχόλησή του εντός του νομίμου ωραρίου κατά τα Σάββατα, ως έκτης ημέρας υπό το σύστημα της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, συμψηφίζεται με τις υπέρτερες των νομίμων καταβαλλόμενες αποδοχές.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: