Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Αλλαγές στα Capital Controls



Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμών σε ορισμένες εταιρείες
Αλλαγές στα capital controls με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.
Περισσότερα...
Μέχρι 31/12 πρέπει να δοθεί η ετήσια άδεια
Τί ισχύει για τη χορήγηση της ετήσιας άδειας των εργαζομένων και τί γίνεται σε περίπτωση μη χοτήγησης της άδειας. Τί κυρώσεις υπάρχουν.
Περισσότερα...
Αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες-Μετάβαση στις εμπορικές εντός του 2017
Με την απόφαση του ΣτΕ να διορθώσει τις αντικειμενικές αξίες σε τέσσερις περιοχές θα γίνουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του 2017 για τους φορολογούμενους με ακίνητα σε αυτές. Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα είναι πιθανόν ο τελευταίος που θα υπολογιστεί με τις αντικειμενικές αξίες, καθώς έρχονται οι νέες εμπορικές αξίες εντός του 2017.
Περισσότερα...
Έλλειμμα σε όλους τους προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ
Μείωση των επιστροφών του claw back και καλύτερο έλεγχο των δαπανών έχουν ζητήσει επανειλημμένως οι θεσμοί, με το Υπ. Υγείας να αναζητά την κατάλληλη "φόρμουλα” για το πως θα γίνει αυτό, καθώς για το 2017 η πρόβλεψη για τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ υπολείπεται κατά 234 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με το 2016.
Περισσότερα...
Νέες ρυθμίσεις για το επάγγελμα του μηχανικού
Με το νομοσχέδιο (άρθρο 29) για την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των πρατηρίων καυσίμων επανακαθορίζονται οι όροι για την άσκηση του επαγγέλματος του Διπλωματούχου Μηχανικού, του αρχιτέκτονα και τοπογράφου.
Περισσότερα...
Παραγραφή απαιτήσεων κατά του Ελληνικού Δημοσίου
Προθεσμία προ του ν. 2362/1995 "περί Δημοσίου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλων διατάξεων" και μετά.
Περισσότερα...
Αγωγή αποζημίωσης λόγω απάτης
Παράνομη είναι η συμπεριφορά που αντίκειται σε απαγορευτικό ή επιτακτικό κανόνα δικαίου, ο οποίος απονέμει δικαίωμα ή προστατεύει συγκεκριμένο συμφέρον του ζημιωθέντος. Για την κατάφαση της παρανομίας δεν απαιτείται παράβαση συγκεκριμένου κανόνα δικαίου, αλλά αρκεί η αντίθεση της συμπεριφοράς στο γενικότερο πνεύμα του δικαίου ή στις επιταγές της εννόμου τάξεως.
Περισσότερα...
Οριστικό αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές ελαφριού θερμικού χαρτιού Κορέας
Η διαδικασία ξεκίνησε μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2016 από την European Thermal Paper Association (ETPA).
Περισσότερα...
Νέο σύστημα ταξινόμησης & επισήμανσης επικίνδυνων χημικών προϊόντων
Πέρα από το νέοσύστημα ταξινόμησης και επισήμανσης των επικίνδυνων χημικών προϊόντων στην Ε.Ε. επήλθαν αλλαγές και στα εικονογράμματα κινδύνου, ώστε να ευθυγραμμιστούν με το Παγκοσμίως Εναρμονισμένο Σύστημα των Ηνωμένων Εθνών.
Περισσότερα...
Ετήσια παράταση στα κριτήρια απονομής οικολογικού σήματος σε ορισμένα προϊόντα
Συγκεκριμένα αφορά τους: Τηλεοπτικούς δέκτες, τα απορρυπαντικά πλυντηρίων πιάτων και ρούχων, τα απορρυπαντικά πιάτων και τα καθαριστικά γενικής χρήσης.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: