Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews#591
Στον έρωτα και στον πόλεμο υπάρχει εμπιστοσύνη; Η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Μπραντ Πιτ πρωταγωνιστούν στο κατασκοπικό δράμα εποχής Σύμμαχοι του Ρόμπερτ Ζεμέκις, που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον! Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης επανέρχεται δυναμικά στο αγαπημένο στέκι, την αίθουσα Σταύρος Τορνές, με ένα αφιέρωμα στο «ιερό τέρας» της υποκριτικής τέχνης, τον Μάρλον Μπράντο, προβάλλοντας τέσσερις ταινίες – σταθμούς της έβδομης Τέχνης που δεν παύουν ούτε στιγμή να γοητεύουν το σινεφίλ κοινό.
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (24-30 Νοεμβρίου 2016)
ΣΥΜΜΑΧΟΙ
Ρόμπερτ Ζεμέκις
ΗΠΑ
2016
 Η ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ
Πάολο Βίρτζι
Ιταλία - Γαλλία
2016
 ΤΟΝΙ ΕΡΝΤΜΑΝ
Μάρεν Άντε
Γερμανία - Αυστρία
2016
 INVISIBLE
Δημήτρης Αθανίτης
Ελλάδα
2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στον Μάρλον Μπράντο 
Με ένα αφιέρωμα στο «ιερό τέρας» της υποκριτικής τέχνης, τον Μάρλον Μπράντο ανοίγει τη νέα σεζόν η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Τζον Χιούστον, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και Άρθουν Πεν σκηνοθετούν τον σπουδαίο Μπράντο σε τέσσερις ταινίες – σταθμούς της έβδομης Τέχνης που δεν παύουν ούτε στιγμή να γοητεύουν το σινεφίλ κοινό: Ανταύγειες σε χρυσά μάτιαΟ ΝονόςΤο τελευταίο ταγκό στο Παρίσι και Οι φυγάδες του Μιζούρι.
Η προσφορά του μήνα!
Η μονογραφία για τον ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-Ένταδιατίθεται σε προσφορά τον Νοέμβριο. Η έκδοση, υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Κερκινού, περιλαμβάνει ένα σημείωμα του Δημήτρη Εϊπίδη για το Μαμπορόσι, την πρώτη ταινία του σκηνοθέτη καθώς και ένα κείμενο του ίδιου του δημιουργού για την πρώτη του ταινία, συνεντεύξεις και κριτικά κείμενα. Τιμή προσφοράς: 1 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: