Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Τα νέα του Πολυχώρου


www.metaixmio.gr/polychoros




ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εκπαιδευτική Ρομποτική WEDO
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, 11-12 το πρωί
Εργαστήριο για παιδιά από 8 ετών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo σε συνεργασία με το STEM Education (Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών)
Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από τον φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.
Μαθαίνουν πώς μπορούν να δώσουν «ζωή – κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, engineering (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving).
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος εργαστηρίου: 11 € για κάθε παιδί
Μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν: 20
Δείτε περισσότερα…
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

Ντετέκτιβ Κλουζ και CSI Kids
Η υπόθεση των χαμένων κόμικς
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στις 12:30 το μεσημέρι
Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου για παιδιά 9-11 ετών με αφορμή τη σειρά βιβλίων «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ»
Τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ για μια μέρα σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του αγαπημένου τους ήρωα. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις που διδάσκονται και δεξιότητες που ασκούνται στο σχολείο, στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής, της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Μαθηματικών.
Την ιστορία έχει σχεδιάσει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φιλιώ Λαζανά και την παρουσιάζει μαζί με την έμπειρη ηθοποιό και εμψυχώτρια Αθηνά Μπερδέκα.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος: 6 ευρώ για κάθε παιδί
Μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν: 45
Με τη συμμετοχή στο παιχνίδι δίνεται δωρεάν σε κάθε παιδί το καπέλο του Κλουζ, αυτοκόλλητο του CSI Kids και μια ιστορία μυστηρίου που καλούνται να λύσουν.
Δείτε περισσότερα…
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Χωρίς τον Χίτλερ η Ιστορία δεν θα ήταν η ίδια
Συζήτηση με αφορμή τη βιογραφία Χίτλερ του Ian Kershaw
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στις 8 μ.μ.
Ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης, ο ποιητής-ιστορικός Χάρης Βλαβιανός, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας-αρχισυντάκτης του περ. ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος και ο ιστορικός-διδάσκων στο ΕΑΠ Βαγγέλης Τζούκας συνδιαλέγονται ρίχνοντας φως σε ποικίλες πτυχές της προσωπικότητας και του φαινομένου Χίτλερ και όχι μόνο.
Σε μια συνάντηση που προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, οι συνομιλητές συζητούν για τη σημασία και τον απόηχο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Εξετάζουν σε βάθος το φαινόμενο του ναζισμού, τις μεταμορφώσεις και τις επιβιώσεις του έως τις μέρες μας, και αναλύουν το αντιστασιακό φαινόμενο σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Διερωτώνται πώς ένας παρίας της Βιέννης και του Μονάχου έγινε απόλυτος κυρίαρχος της Γερμανίας αλλά και ευρύτερα, ποιο είναι το ειδικό βάρος των ηγετών στη διαμόρφωση της Ιστορίας και τέλος ποια ήταν τότε και ποια είναι σήμερα η θέση της Ελλάδας σε αυτόν τον κυκεώνα.

ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Κύκλος διαδραστικών εργαστηρίων που βοηθούν τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.
Εισηγήτρια: Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας
3η συνάντηση την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, 7-9 μ.μ., με θέμα «Σου μιλάω, μ’ ακούς;»: Πώς αποφεύγουμε έκρυθμες καταστάσεις
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Δείτε περισσότερα…


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
Ένα έργο αφιερωμένο στη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου. Οι εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ βοηθούν στην υλοποίησή του. Γίνε κι εσύ δωρητής βιβλίων.
Έως τις 20 Δεκεμβρίου 2016 συγκεντρώνουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ βιβλία που βρίσκονται και πάλι σήμερα σε νόμιμη κυκλοφορία, έπειτα από χρόνια απαγόρευσης, ή κυκλοφορούν ελεύθερα σε ορισμένες μόνο χώρες, για να βοηθήσουμε στο χτίσιμο του Παρθενώνα των βιβλίων, μια πρωτοβουλία της documenta 14 και της καλλιτέχνιδας Marta Minujín.
Δείτε περισσότερα...
Δηλώσεις συμμετοχής στις δράσεις του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει, καθώς και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας), εάν πρόκειται για εκδήλωση ή εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: