Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Εκδόσεις Κέδρος | Γιορτές με παιδικά και εφηβικά βιβλία


Γιορτές με παιδικά και εφηβικά βιβλία
Άγκαθα Μίστερι: επίδοξη ντετέκτιβ με εξαιρετική διαίσθηση, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο παρέα με τον ατζαμή ξάδερφό της τον Λάρι, τον πιστό της μπάτλερ και το γάτο Γουότσον, για να λύσουν τα πιο περίπλοκα μυστήρια.
Ετοιμαστείτε! Έφτασαν οι Ποντίκινγκ, ένας λαός θαρραλέων ποντικών που δεν φοβούνται τίποτα… εκτός από τους δράκους! Ανάμεσα σ’ αυτούς, κι ο Τζερόνιμορντ, ο μακρινός πρόγονος του Τζερόνιμο Στίλτον.
Ο Τζερόνιμο Στίλτον ταξιδεύει ξανά στο Βασίλειο της Φαντασίας. Έχει και αυτή τη φορά μια σπουδαία αποστολή: Κάποιος έκλεψε το τελευταίο αυγό δράκου και, αν αυτό καταστραφεί, η γενιά των δράκων θα εξαφανιστεί! Τον περιμένουν ένα σωρό εκπληκτικές περιπέτειες και απρόσμενοι κίνδυνοι, για να ξαναφέρει την ειρήνη στο Βασίλειο της Φαντασίας!

Δείτε εδώ όλα τα βιβλία της σειράς.
Από το συγγραφέα του πολυαγαπημένου μας βιβλίου «Η μικρή μάγισσα»
Κάποτε, το μικρό φάντασμα αποφάσισε να δει πώς είναι ο κόσμος τη μέρα. Ούτε που είχε φανταστεί πόση αναστάτωση θα προκαλούσε και σε πόσες περιπέτειες θα έμπλεκε!
Η ιστορία ενός χιονάνθρωπου και ενός κοριτσιού. Eνός κοριτσιού που έφτιαξε ένα χιονάνθρωπο και του ζήτησε να μη λιώσει ποτέ. Eνός χιονάνθρωπου που ξεκίνησε να πάει στο Bόρειο Πόλο. Το κλασικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά με τις υπέροχες εικόνες του Αλέξη Κυριτσόπουλου, σε νέα έκδοση.
Άγνωστοι αρπάζουν 1 εκατομμύριο δολάρια από μια χρηματαποστολή. Ο Ντιν, ο Τζέι, η Μαίρη και η Σάλι, οι 4 ξεχωριστοί ντετέκτιβ, αναλαμβάνουν την πρώτη τους υπόθεση! Στην πορεία θα συναντήσουν κινδύνους, εκπλήξεις και… μια σφαίρα που χαρίζει υπερφυσικές δυνάμεις.
Η Γη κινδυνεύει από ολοσχερή καταστροφή. Πρέπει να σωθεί! Δύσκολη δουλειά, μα κάποιος πρέπει να την κάνει. Ποιος; Ο Πασχάλης, ποιος άλλος; Μαζί με τη φίλη του, την Ισαβέλλα. Και μαζί με τον Μεφίστο: τον γάτο που μιλάει (και που πιλοτάρει διαστημόπλοια).
«ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!» είπε ο Μπάρι για τρίτη φορά. Και, ξαφνικά, το δωμάτιό του άρχισε να τρέμει.

Υπάρχει ένας κόσμος, όχι και τόσο μακρινός, όπου τα παιδιά πηγαίνουν στο Πρακτορείο Γονιών και επιλέγουν τους γονείς τους. Είναι όμως πράγματι τόσο εύκολο να βρεις τους τέλειους γονείς;

Αυτό είναι το πιο ξεκαρδιστικό βιβλίο της χρονιάς. Εσείς είστε έτοιμοι για τόσο γέλιο;
Ο Διονύσης Δελής είναι ένας ριψοκίνδυνος κυνηγός μυθικών πλασμάτων. Στην πρώτη του αποστολή, πρέπει να ανακαλύψει το ντουκουζούρι, ένα μελωδικό χάμστερ, στα βουνά του Ασταρμπανιμπάντ. Η αναζήτηση αυτή εξελίσσεται γρήγορα σε μια ιστορία δράσης, επιβίωσης αλλά και αγάπης για τη ζωή. Αγάπης που επιβιώνει ακόμα και μέσα στους χειρότερους βομβαρδισμούς.
Ο Μπίλι ζει σ' ένα στοιχειωμένο κάστρο παρέα με τρία φαντάσματα. Και βαριέται. Πολύ.  Ώσπου δύο τρολ και ένα ξωτικό έρχονται να ταράξουν την ησυχία του. Και να τον παρασύρουν σε μια περιπέτεια με ζόμπι, μάγους, δράκους, αλχημιστές και άλλα απίθανα πλάσματα. Πώς μπλέχτηκε ο Μπίλι με όλα αυτά; Ίσως επειδή διαθέτει ένα χάρισμα: μπορεί να κρύψει ακόμα κι έναν πελώριο δράκο στο τσεπάκι του. Αν θέλει. Και θέλει. Γι’ αυτό, φυλαχτείτε!
Νεφέλη και Ίωνας. Δύο παιδιά που τα ενώνει η διαφορετικότητα, σ’ έναν κόσμο που αντιλαμβάνεται το διαφορετικό ως βαρετό, γελοίο ή απειλητικό.
Μια κατάδυση στον κόσμο της εφηβικής κατάθλιψης και του συνδρόμου Άσπεργκερ. Ένα νεανικό μυθιστόρημα γλυκό και πικρό συνάμα, όπως είναι άλλωστε και η ίδια η διαδικασία ενηλικίωσης.
Η Αλίκη είναι κλεισμένη στον εαυτό της και ζει με τον τρόπο που της έχει επιβάλει η οικογένειά της. Όταν ο πατέρας της θα της στερήσει από πείσμα το μοναδικό πράγμα που δίνει νόημα στη ζωή της, η Αλίκη καταλαβαίνει πως έφτασε η ώρα να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει όσα επιθυμεί.
Ένα μυθιστόρημα για την αγάπη που γεννιέται στις πιο απρόσμενες συνθήκες και  για τη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: