Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Ο Θεός ως φως και πηγή του φωτός, Θεολογικό δοκίμιο
Πρωτοπρ. Ιωάννου Αγγελιδάκη
Θεολογικό δοκίμιο στο οποίο ο συγγραφέας πραγματεύεται τη διδασκαλία ότι ο Θεός είναι το φως, τόσο στην Αγία Γραφή, όσο και στην Ιερά παράδοση της Εκκλησίας μας, ήτοι σε σχετικά πατερικά εδάφια, σε υμνολογικά κείμενα, στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, στον ορθόδοξο μοναχισμό, αλλά και στην εκκλησιαστική τέχνη γενικότερα. Ταυτόχρονα υπάρχουν αναφορές στις επιστημονικές περί φωτός θεωρίες, ενώ ένα κεφάλαιο του δοκιμίου είναι αφιερωμένο στο θείο φως μέσα από την ελληνική λογοτεχνία και την ποίηση.
Σχ. 14x24 Σελ. 192 Τιμ. 10€
Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο

Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος 2017
Τα ΔΙΠΤΥΧΑ 2017 περιέχουν τις διατάξεις του μηνολογίου 2017 και την κανονική οργάνωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Εφέτος είναι αφιερωμένα στον Άγιο Ιερομάρτυρα Ιγνάτιο τον Θεοφόρο, Επίσκοπο Αντιοχείας, επί τη συμπληρώσει 1.900 ετών από του μαρτυρικού θανάτου αυτού.
Σχ. 14Χ21, σελ. 1336 Τιμ. 25€

Βασιλειών Γ΄
Ιερεμίου Φούντα, Μητροπολίτου Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως
Το ενδέκατο βιβλίο της ήδη καταξιωμένης σειράς διηγείται τη βασιλεία του Σολομώντος (962-952 π.Χ.), τη διαίρεση του μεγάλου κράτους του σε δύο μικρότερα και την ιστορία των βασιλέων των δύο κρατών, του Ιούδα και του Ισραήλ, μέχρι τον θάνατο του βασιλέως Αχάαβ (852 π.Χ.). Επί Σολομώντος το ισραηλιτικό βασίλειο έφθασε στο απόγειο της πολιτικής και οικονομικής ακμής του, καθώς ο Κύριος επιβράβευσε για την ευσέβειά τους τόσο τον Δαβίδ, όσο και τον υιό του Σολομώντα. Η απομάκρυνση όμως του τελευταίου στο τέλος της ζωής του από τον Θεό σήμανε τη διάσπαση του βασιλείου. Στο βιβλίο τονίζεται ότι ο τρόπος διακυβερνήσεως του βασιλέως επηρεάζει την πνευματική και κοινωνική πρόοδο των υπηκόων τους και, συνεπώς, τις τύχες του βασιλείου.
Σχ. 16x24, σελ. 306 Τιμ. 20€

Οι άγιοι Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη
Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου
Ο βίος των αγίων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης προβάλλει την ευσέβεια αυτών με ψυχωφέλιμο για τους πιστούς τρόπο και τονίζει τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο σφράγισαν την ιστορία της Ευρώπης και την εν τω κόσμω πορεία της Εκκλησίας με το διάταγμα των Μεδιολάνων (313), τη σύγκληση της Α΄ Οικουμενικής συνόδου στη Νίκαια (325), τη μεταφορά της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας στην Κων/πόλη (330) και την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους.
Σχ. 13x21, Σελ. 88, Τιμ. 3 

Ημερολόγιο τσέπης 2017
Η Επετηρίδα του 2017 περιέχει το εορτολόγιο του έτους, σημειωματάριο, τηλεφωνική ατζέντα, τις περιόδους νηστείας και χρήσιμες εκκλησιαστικές πληροφορίες. Εφέτος είναι αφιερωμένη στην Αγία Γραφή.
Σχ. 8,5x13,5, Σελ. 112, Τιμ. 1€

Ημεροδείκτης τοίχου 2017
Ο Ημεροδείκτης τοίχου περιέχει εορτολόγιο του έτους 2017 και μηνύματα για την εορτή κάθε ημέρας ή θέματα που αφορούν τη χριστιανική ζωή. Κοσμείται με τετράχρωμη εικόνα της "Ζωοδόχου Πηγής".
Σχ. 21x29, Τιμ. 4€

Δεν υπάρχουν σχόλια: