Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Αλλαγές στα πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία





Καλά Χριστούγεννα
&
Ευτυχισμένο το 2017
 
Αλλαγές στα πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία
Ηλεκτρονικό δίχτυ για τη «μαύρη» εργασία απλώνει το ΣΕΠΕ σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τους στρατηγικούς θιασώτες της αδήλωτης, ενώ αναδιαρθρώνει τα πρόστιμα για τους ανασφάλιστους.
Περισσότερα...
Πώς θα εφαρμοστεί ο ασφαλιστικός Νόμος-Απασχόληση στα φροντιστήρια
Αρχίζει πλέον να παίρνει «σάρκα και οστά» ο ασφαλιστικός Νόμος 4387/2016, με την ψήφιση του νομοσχεδίου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α' 85)»
Περισσότερα...
Υποχρεωτική η εξυπηρέτηση των πολιτών με ή χωρίς ραντεβού στο ΠΕΔΥ
Σε περίπτωση αδικαιολόγητης μη εξυπηρέτησης των πολιτών, οι ασθενείς μπορούν να υποβάλλουν εγγράφως τυχόν παράπονα ή και καταγγελίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της γραμματείας του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπ. Υγείας.
Περισσότερα...
Πρόστιμα σε τράπεζες για παράνομη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων
Χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, με δικαστικές αποφάσεις, σε δύο τράπεζες, καθώς παράνομα μεταβίβασαν προσωπικά δεδομένα «κόκκινων» δανειοληπτών σε εισπρακτικές εταιρείες.
Περισσότερα...
Νέα πρόταση-σωτηρία για χιλιάδες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο εισηγήθηκε το όριο του τζίρου για τη συμμετοχή των επιχειρηματιών στη fast track διαδικασία ρύθμισης των χρεών να κατέβει στα 15.000 ευρώ από 50.000 ευρώ, ετησίως, που είχαν ζητήσει οι Θεσμοί, ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε μικρές εταιρίες.
Περισσότερα...
Έννοια της κλοπής
Δεν απαιτείται ειδική αιτιολογία του δόλου, εφόσον ο νόμος δεν συνδέει την ύπαρξή του με ορισμένα πρόσθετα περιστατικά, και δεν εμφανίζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση και η μορφή ενδεχομένου δόλου, αφού αυτός (δόλος), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 26 παρ.1 εδ. α’ και 27 παρ.1 του Π.Κ., ενυπάρχει στη θέληση παραγωγής των πραγματικών περιστατικών που απαρτίζουν την έννοια της κλοπής.
Περισσότερα...
Οριστικό αντιντάμπινγκ σε υποδήματα Κίνας και Βιετνάμ
Καθώς και οριστική είσπραξη προσωρινού δασμού από 3 εταιρείες-εξαγωγείς και εφαρμογή απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Περισσότερα...
Πώληση προϊόντων μεταξύ αποθηκευτών χωρίς φυσική διακίνηση μεταξύ φορολογικών αποθηκών
Απάντηση σε ερωτήματα φορέων από την Γενική Διευθύντρια Τελωνείων και Ε.Φ.Κ.
Περισσότερα...
Χορήγηση άδειας κυκλοφορίας στα Viacoram, Pregabalin και Virupert
Ακολουθεί η ακριβής μορφή των προϊόντων.
Περισσότερα...
Δικαιούχοι, κριτήρια και διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης
Με την ΠΟΛ καθορίζονται το ύψος του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χορήγησή του. Σε ποιες περιπτώσεις επιβάλλονται κυρώσεις.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ.
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.
 
OENET 
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: