Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#593
Η εντυπωσιακή, μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή Οδύσσεια σε σκηνοθεσία του γάλλου Ζερόμ Σαλ με θέμα την άγνωστη, ταραχώδη ζωή του σπουδαιότερου θαλασσοπόρου του 20ου αιώνα Ζακ Κουστό, κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το φιλμ Η δασκάλα του τσέχου σκηνοθέτη Γιαν Χρεμπέκ, μια αιχμηρή, ανατρεπτική ματιά σε μια πρόσφατη σελίδα της ευρωπαϊκής ιστορίας. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης προβάλλεται η τελευταία ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, το ντοκιμαντέρ 90 χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το μέλλον, η οποία παρουσιάστηκε σε  πρεμιέρα στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, μη χάσετε το αφιέρωμα στην Τώνια Μαρκετάκη και τη Φρίντα Λιάππα, με τίτλο Strength of Freedom, με ταινίες-σταθμούς των δύο σπουδαίων δημιουργών, οι οποίες άφησαν το δυναμικό τους στίγμα στον μεταπολιτευτικό ελληνικό κινηματογράφο.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (8-14/12/2016)
ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Ζερόμ Σαλ
Γαλλία
2016
 
Η ΔΑΣΚΑΛΑ

Γιαν Χρεμπέκ
Σλοβακία - Τσεχία
2016
 
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΟΚ - ΝΟΣΤΑΛΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Νίκος Τριανταφυλλίδης
Ελλάδα, 2016
GIMME DANGER
Τζιμ Τζάρμους
ΗΠΑ, 2016
 
INVISIBLE

Δημήτρης Αθανίτης
Ελλάδα, 2016 
 
ΚΑΡΔΙΑ ΒΟΥΝΟ

Νταγκούρ Κάρι
Ισλανδία - Δανία, 2016
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα
Η Τώνια Μαρκετάκη και η Φρίντα Λιάππα, οι δύο μεγάλες απούσες σκηνοθέτιδες, άφησαν το δυναμικό τους στίγμα στον μεταπολιτευτικό ελληνικό κινηματογράφο. Αυτή την εβδομάδα, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης τιμά τις δύο δημιουργούς αναζητώντας τη δύναμη της ελευθερίας έτσι όπως την κατέγραψαν στο έργο τους, μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο Τώνια Μαρκετάκη & Φρίντα Λιάππα Strength of Freedom.
 
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το CineDoc και παρουσιάζει στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, το ντοκιμαντέρ Ο Ζλάταν ενηλικιώνεται, ένα πορτρέτο του διάσημου σουηδού ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς
 
Η προσφορά του μήνα!
Η έκδοση για την Ειρήνη Παπά, τη διάσημη ελληνίδα ηθοποιό με τη διεθνή καριέρα, διατίθεται σε προσφορά τον Δεκέμβριο. H έκδοση περιλαμβάνει κείμενα, αποσπάσματα από συνεντεύξεις της Ειρήνης Παπά, παρουσίαση των δέκα ταινιών του αφιερώματος που είχε πραγματοποιηθεί στο 38ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθώς και βιογραφικό σημείωμα και την πλήρη φιλμογραφία της (56 ταινίες από το 1948 έως το 1997). Η επιμέλεια της έκδοσης είναι του Παντελή Καρακάση. Τιμή προσφοράς: 1,00€
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: