Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#596
Τη συναρπαστική ζωή της Λόι Φούλερ, της θρυλικής χορεύτριας της Μπελ Επόκ, μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε η ταινία Η χορεύτρια της Στεφανί ντι Τζούστο, το φιλμ που έριξε την αυλαία του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον, με πρωταγωνιστές τη γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιό SoKo, τη Λίλι Ρόουζ Ντεπ, τον Γκασπάρ Ουλιέλ, κ.ά. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στο Λιμάνι, μη χάσετε το συγκλονιστικό σπάνιο αριστούργημα του Λουίς Πουένσο Επίσημη ιστορία που τιμήθηκε με Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας το 1986 και επανακυκλοφορεί με αποκατεστημένη κόπια- μια ιστορία για την αναζήτηση της αλήθειας με κάθε κόστος, που διαδραματίζεται στην Αργεντινή των αρχών του ’80.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (29/12/2016-4/1/2017)
Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ
Στεφανί ντι Τζούστο
Γαλλία - Βέλγιο - Τσεχία
2016
 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Λουίς Πουένσο
Αργεντινή
1985
 
Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΕΛΩΝΑ

Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ
Ιαπωνία - Γαλλία
2016
ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΙΟ
Τόμας Βίντερμπεργκ
Δανία - Σουηδία - Ολλανδία
2016
  ΤΟΝΙ ΕΡΝΤΜΑΝ
Μάρεν Άντε
Γερμανία - Αυστρία
2016
 Ο ΠΙΣΤΟΣ
Κίριλ Σερεμπρένικοφ
Ρωσία
2016
 Η ΔΑΣΚΑΛΑ
Γιαν Χρεμπέκ
Σλοβακία - Τσεχία
2016
 
 
 
Καλές γιορτές με καλό σινεμά!
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας εύχεται καλές γιορτές με καλό σινεμά και σας περιμένει στις αίθουσές του «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» στο κτίριο Ολύμπιον, καθώς και «Σταύρος Τορνές» και «Τζον Κασσαβέτης» στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (σημειώνεται ότι οι αίθουσες θα παραμείνουν κλειστές το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016).
 
Πρώτο Πλάνο: The Christmas issue 
Το σινεμά είναι τα δικά μας Χριστούγεννα: Όταν το πνεύμα των γιορτών συναντά το πνεύμα του σινεμά. Θέλω να τα δω όλα!: Μια γερή πρώτη γεύση από το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 10 αληθινές ιστορίες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπως τις αφηγούνται 10 σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ. Όλα αυτά και πολλά άλλα θα διαβάσετε στο Πρώτο Πλάνο, το περιοδικό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που κυκλοφορεί στις αίθουσες του Φεστιβάλ και σε επιλεγμένα σημεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!
 
Η νύχτα με τα μυστικά
Η νέα χρονιά ξεκινά με ένα ανατρεπτικό event που θα θυμάστε για καιρό. Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 ετοιμαστείτε να ζήσετε την πιο παράξενη νύχτα του χειμώνα, στο κλειστό και έρημο, λόγω ανακαίνισης, εμβληματικό ξενοδοχείο Makedonia Palace της παραλίας της Θεσσαλονίκης.
 
Η προσφορά του μήνα!
Η έκδοση για την Ειρήνη Παπά, τη διάσημη ελληνίδα ηθοποιό με τη διεθνή καριέρα, διατίθεται σε προσφορά τον Δεκέμβριο. H έκδοση περιλαμβάνει κείμενα, αποσπάσματα από συνεντεύξεις της Ειρήνης Παπά, παρουσίαση των δέκα ταινιών του αφιερώματος που είχε πραγματοποιηθεί στο 38ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθώς και βιογραφικό σημείωμα και την φιλμογραφία της έως το 1997. Τιμή προσφοράς: 1,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: