Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Έρχονται νέοι κόφτες στις διαγνωστικές εξετάσεις





Καλά Χριστούγεννα
&
Ευτυχισμένο το 2017
 
Έρχονται νέοι κόφτες στις διαγνωστικές εξετάσεις
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στόχος είναι να μπει φρένο σε φαινόμενα προκλητής ζήτησης και υπερσυνταγογράφησης, που σε μεγάλο ποσοστό επιβαρύνουν τα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ.
Περισσότερα...
Στο στόχαστρο οι μισθοί από διορισμούς με πλαστά δικαιολογητικά
Με Εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου καθορίζεται ποια είναι η διαδικασία επιστροφής μισθών.
Περισσότερα...
Πλατφόρμα αναγγελίας των συμβάσεων με μπλοκάκι
Τί δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων την 1η Ιανουαρίου 2017.
Περισσότερα...
Αναταραχή φέρνει η αυτόνομη θέρμανση χωρίς έγκριση της πολυκατοικίας
Η εν λόγω ρύθμιση αφήνει ανοιχτό παράθυρο για πολλές ερμηνείες. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ αν η πρόβλεψη για «ανεξάρτητες μονάδες θέρμανσης» αφορά σε αυτόνομη θέρμανση από όποιον θέλει, παρακάμπτοντας τη γενική συνέλευση, τότε θα υπάρξει τεράστια αναταραχή.
Περισσότερα...
Χωρίς ΑΜΚΑ η λίστα χειρουργείου στα νοσοκομεία
Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να προσιοριστεί η ταυτότητα του ασθενή. Αναμένεται η απόφαση του κ. Πολάκη με την οποία καθορίζεται ο τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και βέλτιστης λειτουργίας της λίστας χειρουργείου με σκοπό τη διαφάνεια, ισότητα και μείωση των χρόνων αναμονής στις χειρουργικές επεμβάσεις.
Περισσότερα...
Ενώπιον συμβολαιογράφου τα συναινετικά διαζύγια
Εκτιμάται ότι η ταχύτητα των νέων διαδικασιών ενώπιον συμβολαιογράφου, θα είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού οι δύο πλευρές των συζύγων που συμφωνούν για τον χωρισμό τους, θα μπορούν να ρυθμίζουν μέσω συμβολαιογραφικής πράξης και άλλα θέματα, σχετικά με την διατροφή, την δυνατότητα επιμέλειας και επικοινωνίας με τα παιδιά, κλπ.
Περισσότερα...
Οδηγίες και παραδείγματα για το νέο συνταξιοδοτικό
Εννοιολογικοί προδιορισμοί σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου - Προϋποθέσεις χορήγησης της Εθνικής σύνταξης - Μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος ή αναπηρίας - Εθνική σύνταξη σε περίπτωση σώρευσης συντάξεων - Συνυπολογισμός πλασματικών χρόνων.
Περισσότερα...
Προαγωγές υπαλλήλων στους ΟΤΑ
Οδηγίες για την κατάρτιση των πινάκων προακτέων.
Περισσότερα...
Επικαιροποιημένος κατάλογος αυτόνομων δασμών σε γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα
Αντικαθίσταται το παράρτημα Κανονισμού του 2013.
Περισσότερα...
Διόρθωση δικαστικής απόφασης
Αν από παραδρομή κατά τη σύνταξη της απόφασης περιέχονται λάθη γραφικά ή λογιστικά ή το διατακτικό της διατυπώθηκε κατά τρόπο ελλιπή ή ανακριβώς, το δικαστήριο που την έχει εκδώσει μπορεί, αν το ζητήσει κάποιος διάδικος ή και αυτεπαγγέλτως, να τη διορθώσει με νέα απόφασή του. Τα σφάλματα αυτά πρέπει να είναι πρόδηλα, δηλαδή να προκύπτουν από το σύνολο της απόφασης και των στοιχείων της δίκης με τα οποία ορίζεται το περιεχόμενο αυτής, από τα πρακτικά, τις προτάσεις και τα δικόγραφα των διαδίκων, έτσι ώστε να αποκλείεται η διόρθωση με βάση νέα στοιχεία.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ.
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.
 
OENET 
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: