Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Αναπτυξιακός Νόμος: Υποβλήθηκαν 821 επενδυτικά σχέδια ύψους 2,2 δισ. ευρώ



Αναπτυξιακός Νόμος: Υποβλήθηκαν 821 επενδυτικά σχέδια ύψους 2,2 δισ. ευρώ
Όπως φαίνεται από τα στοχιεία, το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών σχεδίων αιτούνται φορολογικής απαλλαγής, ενώ τα υπόλοιπα αιτούνται επιχορήγησης, leasing ή ενίσχυσης μισθολογικού κόστους. Τα επενδυτικά σχέδια στη βιομηχανία αποτελούν το 65%, ενώ στον τουρισμό το 35%.
Περισσότερα...
Μηχανικοί: Ζητούν διαγραφή οφειλών με αντίστοιχη απώλεια ασφαλιστικού χρόνου
Τί επεσήμανε σε επιστολή που απέστειλε στον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλιση ο πρόεδρος του ΤΕΕ. Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες για χρέωση με διπλή δόση τραπεζικών λογαριασμών μηχανικών που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση διακανονισμού παλαιών οφειλών με πάγια εντολή.
Περισσότερα...
ΠΦΣ: Σύστημα TAKE CARE στα φαρμακεία - Πως ελέγχει την θεραπευτική αγωγή ασθενών
Ενα καινοτόμο δωρεάν σύστημα διαχείρισης της φαρμακοθεραπείας και της συμμόρφωσης των ασθενών στην θεραπευτική τους αγωγή θέτει σε εφαρμογή στα ελληνικά φαρμακεία ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Περισσότερα...
EKT: Επιτρεπτές αγορές ομολόγων του επιχειρηματικού τομέα - CSPP
Τροποποιήθηκε η απόφαση για την εφαρμογή του προγράμματος.
Περισσότερα...
Ευθύνη ιατρού κατά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος
Σχέση πρόστησης υπάρχει όταν, στο πλαίσιο υφιστάμενης μεταξύ δύο προσώπων (φυσικών ή νομικών) δικαιοπρακτικής ή οποιασδήποτε άλλης βιοτικής σχέσης, διαρκούς ή ευκαιριακής, το ένα από τα πρόσωπα αυτά (προστήσας) αναθέτει στο άλλο (προστηθέντα), με ή χωρίς αμοιβή, την εκτέλεση ορισμένης υπηρεσίας, υλικής ή νομικής φύσης, η οποία αποβλέπει στη διεκπεραίωση υποθέσεων και γενικότερα στην εξυπηρέτηση των επαγγελματικών, οικονομικών, κοινωνικών ή άλλων συμφερόντων του πρώτου και κατά τη οποία ο δεύτερος υπόκειται στον έλεγχο ή έστω στις γενικές οδηγίες και εντολές ή μόνο στην επίβλεψη του πρώτου.
Περισσότερα...
Ευθύνη αρτοποιού για τον θάνατο ανηλίκου εντός του ζυμωτηρίου
Το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου δεν περιορίζεται στις περιπτώσεις εκείνες που ο διάδικος έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στα πλαίσια μιας ποινικής δίκης, αλλά έχει εφαρμογή και ενώπιον οιουδήποτε άλλου Δικαστηρίου που επιλαμβάνεται μεταγενέστερα είτε επί των αστικών αξιώσεων του παθόντος είτε επί θεμάτων διοικητικής ή πειθαρχικής φύσεως, όταν αυτό για τις ανάγκες της δίκης ερμηνεύει την ποινική αθωωτική απόφαση, που στηρίζεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά με εκείνα που εισάγονται ενώπιον του, κατά τρόπο που δημιουργεί αμφιβολίες ως προς την προηγούμενη απαλλαγή του διαδίκου.
Περισσότερα...
Τα μέτρα στήριξης του τουρισμού στα νησιά που επλήγησαν από το μεταναστευτικό
Η έγγραφη απάντηση της Υπουργού Τουρισμού σε ερώτηση βουλευτή.
Περισσότερα...
Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων
Με διετή θητεία, από 1-1-2017 έως και 31-12-2018.
Περισσότερα...
Οι μεταβατικές διατάξεις για τις φορολογικές αποθήκες προϊόντων καφέ
Για πρόσωπα που αιτούνται άδειας φορολογικής αποθήκης και εγκεκριμένους αποθηκευτές, για πρόσωπα που αιτούνται άδειας εγγεγραμμένου παραλήπτη, για παραγωγούς που δεν επιθυμούν να λάβουν άδεια εγκεκριμένου αποθηκευτή ή εγγεγραμμένου παραλήπτη και για την αχρεώστητη καταβολή.
Περισσότερα...
Πρόσκληση συμμετοχής στην κατανομή βιοντίζελ έτους 2017
Στα 132.000 χιλιόλιτρα η ποσότητα. Η προθεσμία, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και το ποσοστό ανάμειξης.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: