Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ασφαλιστικές εισφορές: Απαντήσεις σε ερωτήματα



Ασφαλιστικές Εισφορές: Απαντήσεις σε ερωτήματα
Στη στήλη αυτή θα μπορείτε σε καθημερινή βάση να ενημερώνεστε σχετικά με το τι ισχύει με τις ασφαλιστικές εισφορές, μέσα από κατανοητές απαντήσεις σε ερωτήματα συνδρομητών.
Περισσότερα...
Η προσδοκία «κουρέματος» χρεών οδηγεί σε στάση πληρωμών
Μεγάλη αύξηση, που προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ, σημείωσαν τον περασμένο Ιανουάριο τα «κόκκινα» δάνεια, ανατρέποντας την πτωτική τάση που είχε διαμορφωθεί τους προηγούμενους μήνες και δημιουργώντας έντονη ανησυχία στις τράπεζες για την επίτευξη των στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν συμφωνηθεί με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για το πρώτο τρίμηνο.
Περισσότερα...
Ποιες αλλαγές φέρνει η μείωση του αφορολογήτου
Η αλλαγή στη ρητορική έγινε χωρίς να γίνει ιδιαίτερα αντιληπτή. Από το "δεν δεχόμαστε ούτε ένα ευρώ νέων μέτρων", περάσαμε στο ότι "δεν δεχόμαστε ούτε ένα ευρώ νέας λιτότητας". Και το αποκορύφωμα στην αλλαγή της ρητορικής ήρθε λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.
Περισσότερα...
Πρόσθετοι εθνικοί κωδικοί φορολογίας για το φυσικό αέριο
Ενσωματώθηκαν στο υποσύστημα TARIC του Icisnet.
Περισσότερα...
ΕΦΚΑ: Υπολογισμός εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών -ΕΤΑΠ-ΜΜΕ-
Καθώς εφημεριδοπωλών και πωλητών λαϊκών αγορών που ασφαλίζονταν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Περισσότερα...
Νομική Πλάνη
Νομική πλάνη υπάρχει όταν ο δράστης γνωρίζει μεν τι πράττει, αλλά είτε αγνοεί ότι η πράξη του είναι κατ’ αρχήν άδικη, είτε πιστεύει πεπλανημένως ότι δικαιούται να προβεί σε αυτήν και η πλάνη συνίσταται σε εσφαλμένη αντίληψη κανόνα δικαίου και υπό τα ειδικώς αναφερόμενα περιστατικά συντρέχει περίπτωση που αποκλείει τον καταλογισμό.
Περισσότερα...
Απαντήσεις για την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα
Ενόψει τις διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων, η αρμόδια Υπουργός, δίνει τις ακόλουθες διευκρινίσεις.
Περισσότερα...
Προϋποθέσεις μετάταξης νοσηλευτών από νοσοκομεία σε ΔΙΕΚ
Η απαιτούμενη πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια.
Περισσότερα...
Τετραετής παράταση στα μεταβατικά μέτρα εφαρμογής των Κανονισμών 853 και 854
Συγκεκριμένα αφορούν: Την άμεση προμήθεια μικρών ποσοτήτων κρέατος πουλερικών και λαγομόρφων από τον παραγωγό στον καταναλωτή ή σε τοπικά καταστήματα - Τις υγειονομικές απαιτήσεις για τις εισαγωγές προϊόντων ζωικής προέλευσης και τροφίμων που περιέχουν τόσο προϊόντα φυτικής προέλευσης όσο και μεταποιημένα προϊόντα ζωικής προέλευσης για τα οποία δεν έχουν θεσπιστεί εναρμονισμένοι υγειονομικοί όροι εισαγωγής - Τις υγειονομικές διαδικασίες για τις εισαγωγές προϊόντων ζωικής προέλευσης για τα οποία δεν έχουν θεσπιστεί εναρμονισμένοι υγειονομικοί όροι εισαγωγής.
Περισσότερα...
Τα ΑΟΚ ουσιών φυτοφαρμάκων πάνω ή μέσα σε ορισμένα προϊόντα
Πρόκειται για τις ουσίες bifenthrin, carbetamide, cinidon-ethyl, fenpropimorph και triflusulfuron. Επισυνάπτονται πίνακες με τα όρια ανά προϊόν.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: