Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#603
Η καθηλωτική ιστορία της Αιγυπτιακής Επανάστασης μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη που έζησε ο ίδιος τις διαδηλώσεις στους δρόμους, ξετυλίγεται στην ταινία Η Κλούβα του Μοχάμεντ Ντιάμπ που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, μη χάσετε το φιλμ Με τα μάτια ανοιχτά της Λέιλα Μπουζίντ, έναν ύμνο στη νιότη και την επανάσταση, που ήταν υποψήφιο για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (16-22 Φεβρουαρίου 2017)
ΝΕΡΟΥΔΑ
Πάμπλο Λαραΐν
Χιλή-Αργεντινή-Γαλλία-Ισπανία-ΗΠΑ, 2016
 MOONLIGHT
Μπάρι Τζένκινς
ΗΠΑ, 2016
 Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Στεφάν Μπριζέ
Γαλλία - Βέλγιο, 2016
 ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
Λέιλα Μπουζίντ
Τυνησία - Γαλλία - Βέλγιο - ΗΑΕ, 2016
Η ΚΛΟΥΒΑ
Μοχάμεντ Ντιάμπ
Αίγυπτος - Γαλλία
2017
 ΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ
Αλεχάντρο Χοδορόφσκι
Γαλλία-Χιλή, 2016
 Ο ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ
Ασγκάρ Φαραντί
Ιράν-Γαλλία,
2016
 ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ
Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Ελλάδα, 2016
 
 
 
19ο ΦΝΘ: 64 ελληνικά ντοκιμαντέρ
Το ελληνικό ντοκιμαντέρ έχει πρωταγωνιστική θέση στο πρόγραμμα του 19ου ΦΝΘ. Έπειτα από μεγάλο αριθμό καταθέσεων που έφτασαν τις 110, συνολικά 64 ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο 19ο ΦΝΘ, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα. Τρία από αυτά συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, που εγκαινιάζεται στη φετινή διοργάνωση.
 
19ο ΦΝΘ: Carte Blanche στον Δημήτρη Εϊπίδη
Ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και ίδρυσε το 1999 το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο διηύθυνε από τότε έως το 2016, παίρνει carte blanche στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επιλέγει 10 ντοκιμαντέρ, που θα παρουσιαστούν στη φετινή διοργάνωση! 
Kids  ❤  cinema
Κάθε Κυριακή στις 12:00, το Φεστιβάλ δίνει ραντεβού με τους μικρούς σινεφίλ στο Ολύμπιον, με τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Αυτή την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 12:00 βλέπουμε μαζί με τα παιδιά την ταινία Κοκορόκι: ο ήρωας της φάρμας, με έναν πρωταγωνιστή-έκπληξη που γίνεται αναπάντεχα ήρωας. (τιμή εισιτηρίου: 3€).
 
Οι βρετανοί Pulp σε ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ!
Οι Pulp επιστρέφουν στο Σέφιλντ για την τελευταία συναυλία της καριέρας τους και χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, ταξιδεύουν μέχρι εκεί για να τους ακούσουν. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη σχέση της σπουδαίας βρετανικής μπάντας με την πόλη από όπου ξεκίνησαν. Την Παρασκευή 17/2 στο Ολύμπιον σε συνεργασία με το IN-EDIT. Πριν την προβολή, στις 23.15, ο TSOP θα βρίσκεται στο φουαγιέ του Ολύμπιον για ένα δυνατό live set!
 
Η έκδοση του μήνα!
Τον Φεβρουάριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Babak Salari: Lives from Another World. Η έκδοση συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου ιρανού καλλιτέχνη Μπάμπακ Σαλαρί, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τιμή προσφοράς: 2,00€
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: