Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Thessaloniki International Film Festival


​​
 
FestivalNews#604
Η κινηματογραφική πρεμιέρα αυτής της εβδομάδας, αποκλειστικά στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, είναι το συγκινητικό φιλμ Γιατρός στο χωριό του Τομά Λιλτί, μια ταινία γεμάτη ανθρωπιά και γενναιοδωρία, με τον πάντα απολαυστικό Φρανσουά Κλουζέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και βέβαια, δίνουμε ραντεβού στο Kids ❤ cinema κάθε Κυριακή στις 12:00 στο Ολύμπιον, με ταινίες κινουμένων σχεδίων: αυτή την Κυριακή, βλέπουμε μαζί με τα παιδιά την ταινία Ζωούπολη!
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (23/2-1/03/2017)
ΝΕΡΟΥΔΑ
Πάμπλο Λαραΐν
Χιλή - Αργεντινή - Γαλλία - Ισπανία - ΗΠΑ, 2016
 
MOONLIGHT
Μπάρι Τζένκινς
ΗΠΑ
2016
 
ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
Τομά Λιλτί
Γαλλία
2016
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
Λέιλα Μπουζίντ
Τυνησία - Γαλλία - Βέλγιο - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 2016
 
Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Στεφάν Μπριζέ
Γαλλία - Βέλγιο
2016
 
Η ΚΛΟΥΒΑ

Μοχάμεντ Ντιάμπ
Αίγυπτος - Γαλλία
2017
 
 
 
Kids  ❤  cinema
Κάθε Κυριακή στις 12:00, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει ραντεβού με τους μικρούς σινεφίλ στο Ολύμπιον, με τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Αυτή την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 12:00 βλέπουμε μαζί με τα παιδιά το απολαυστικό animation Ζωούπολη (τιμή εισιτηρίου: 3€).
 
Σας καλωσορίζουμε στο 19ο ΦΝΘ
Ανατρεπτικοί δημιουργοί, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, 213 ντοκιμαντέρ (μικρού και μεγάλου μήκους) από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 64 ελληνικές παραγωγές, η Αγορά Ντοκιμαντέρ και μια σειρά από ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις. Σας προσκαλούμε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης!
 
19ο ΦΝΘ: Αφιέρωμα Τζον Μπέρτζερ 
Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τιμά τον διανοούμενο, θεωρητικό της τέχνης, συγγραφέα, ζωγράφοΤζον Μπέρτζερ (1926-2017) που έφυγε πρόσφατα και προτείνει ένα αφιέρωμα με δύο ντοκιμαντέρ και μια ξεχωριστή έκθεση με σπάνια έργα του.
 
Η έκδοση του μήνα!
Τον Φεβρουάριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Babak Salari: Lives from Another World. Η έκδοση συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου ιρανού καλλιτέχνη Μπάμπακ Σαλαρί, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τιμή προσφοράς: 2,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: