Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ημέρα 7η! Σήμερα στις αίθουσες θα γνωρίσουμε έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και θα συνομιλήσουμε για τις ταινίες τους: Αχμέντ Ζαραντάστ -«Nowhere To Hide», Σούζαν Μόργκαν Κούπερ - «To the Moon and Back», Μαργαρίτα Μαντά - «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης», Στέλλα Νικολέττα Δροσσά - «Wie Bojen Im Meer», Χρήστος Καραλιάς - «ΙΧΘΥΣ», Ιωάννα Ασμενιάδου-Φωκά - «Portolago - φαντάσματα στο Αιγαιο», Άγγελος Κοβότσος - «Στρίγγλες», Στέλιος Κούλογλου - «Πεθαίνοντας στο γέλιο», Δομήνικος Ιγνατιάδης - «Village Potemkin».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΤΖΟΝ ΜΠΕΡΤΖΕΡ,
ΕΝΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΟΥΜΑΝΙΣΤΗΣ

«Ένας από τους τρόπους που το σινεμά υπάρχει στη δουλειά του είναι ότι φαντάστηκε το κοινό του ως κινηματογραφικό: Ο θεατής μόνος του στο σκοτάδι, αλλά περικυκλωμένος από μια κοινότητα ανθρώπων», σημείωσε, μεταξύ άλλων, o Τομ Όβερτον για τον Τζον Μπέρτζερ, στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα το έργο του βρετανού διανοούμενου, συγγραφέα και ζωγράφου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έκθεση «Τζον Μπέρτζερ: Ένας ριζοσπάστης ουμανιστής» που φιλοξενείται εκεί. FOOD UNITING PEOPLE - #WITH REFUGEES
Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στις 16.00, σας προσκαλούμε στο ξεχωριστό event «Food uniting People - #With Refugees». Πρόσφυγες μαγειρεύουν για όλους μας, μπροστά από το Μουσείο Κινηματογράφου, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες-μάγειρες είναι οκτώ άντρες πρόσφυγες από τους καταυλισμούς της Βόλβης και της Αλεξάνδρειας, που θα παρουσιάσουν τα παραδοσιακά πιάτα Tawa (λαχανικά), Quzi με Tikka (μοσχαρίσιο κρέας), φαλάφελ και Kubeh (κεφτέδες).
Οι ελληνικές ταινίες στο Festivalscope.com
Για πρώτη φορά φέτος οι 34 Ελληνικές ταινίες του επίσημου προγράμματος και του διεθνούς διαγωνιστικού θα είναι διαθέσιμες στο Festivalscope.com από τις 10 έως τις 23 Μαρτίου για το κοινό σε όλο τον κόσμο. Θα διατεθούν 200 on line δωρεάν εισιτήρια για τη κάθε ταινία και οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες on line.
Market Talks στην Αγορά του 19ου ΦΝΘ
Η Αγορά Ντοκιμαντέρ συνεχίζει για έκτη χρονιά, στο πλαίσιο του 19ου ΦΝΘ, την επιτυχημένη σειρά συζητήσεων Market Talks, όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, δίνουν χρηστικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους έλληνες και ξένους ντοκιμαντερίστες. Αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου στα Market Talks: MuSou Music Publishing - παρουσίαση από την Ειρήνη Λουκάτου.
Μην χάσετε αύριο!
Γιορτάζουμε την Ημέρα του Ελληνικού Σινεμά, Παρασκευή 10 Μαρτίου με δύο πάρτυ,
ένα στον ΘΕΡΜΑΪΚΟ (22:30) και ένα after party στο BERLIN (02:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια: