Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ημέρα 8η. Το φαγητό ενώνει τους ανθρώπους. Στην πρώτη προβλήτα του Λιμανιού, πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία μαγείρεψαν τα παραδοσιακά τους φαγητά και τα δοκιμάσαμε όλοι μαζί σε μια ωραία γιορτή που στήθηκε έξω από το Μουσείο Κινηματογράφου! Το φαγητό ενώνει τους ανθρώπους. Το ξεχωριστό event «Food uniting People - #With Refugees» διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το 19ο ΦΝΘ.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «ΜΙΚΡΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ» ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΛΛΑΚΗ
«Το να φτιάξεις μια ταινία ντοκιμαντέρ είναι μια υιοθεσία. Είναι σαν να ξυπνάς ένα πρωί και να βρίσκεις ένα μωρό έξω από την πόρτα σου. Εναπόκειται σε σένα τι θα κάνεις: θα το αγνοήσεις ή θα το υιοθετήσεις και θα του δώσεις ζωή;»
Σταύρος Ψυλλάκης
Ένα αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη είναι η έκδοση «Μικρές Υιοθεσίες» που παρουσιάζεται αύριο Σάββατο 11 Μαρτίου στις 12:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας - είσοδος ελεύθερη. MOVING SILENCE
Το Moving Silence, η βερολινέζικη πλατφόρμα για τον σύγχρονο βωβό κινηματογράφο, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Από το 2009, το δίκτυο διεθνών καλλιτεχνών διοργανώνει προβολές φιλμ χωρίς ήχο που συνοδεύονται από ζωντανή μουσική.
Στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι) την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 20:00.
Ελεύθερη είσοδος με προαιρετική συνεισφορά.
Οι ελληνικές ταινίες στο Festivalscope.com
Για πρώτη φορά φέτος οι 34 Ελληνικές ταινίες του επίσημου προγράμματος και του διεθνούς διαγωνιστικού θα είναι διαθέσιμες στο Festivalscope.com έως τις 23 Μαρτίου για το κοινό σε όλο τον κόσμο. Θα διατεθούν 200 on line δωρεάν εισιτήρια για την κάθε ταινία και οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες on line.
Market Talks: Πρακτικός οδηγός για ντοκιμαντερίστες!
Η Αγορά Ντοκιμαντέρ συνεχίζει για έκτη χρονιά, στο πλαίσιο του 19ου ΦΝΘ, την επιτυχημένη σειρά συζητήσεων Market Talks, όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, δίνουν χρηστικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους έλληνες και ξένους ντοκιμαντερίστες. Αύριο Σάββατο 11 Μαρτίου στα Market Talks: Women in Film and Television - παρουσίαση από τις Αύρα Γεωργίου, Πέννυ Παναγιωτοπούλου και Ντέπυ Βρεττού εκ μέρους της οργάνωσης WIFT Greece.

Δεν υπάρχουν σχόλια: