Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Χθες βράδυ, στο κατάμεστο Ολύμπιον, στην διεθνή πρεμιέρα της ταινίας του Αλεξάντερ Φίλιπ 78/52, οι θεατές, με την παρότρυνση του σκηνοθέτη, σηκώνουν τα χέρια ψηλά και ουρλιάζουν, με αφορμή την πιο διάσημη σκηνή φόνου στην ιστορία του σινεμά: τη σκηνή στο ντους από το Ψυχώ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, την οποία αναλύει το ντοκιμαντέρ, εστιάζοντας στην επιρροή της στον παγκόσμιο κινηματογράφο!
«Ό,τι με αγγίζει και με εμπνέει θέλω να το ενσωματώνω στο σινεμά μου»
Β. Μάνσκι
Ο ρώσος σκηνοθέτης Βιτάλι Μάνσκι, το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έδωσε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στο καφέ του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, μιλώντας για τα ντοκιμαντέρ του, τη ζωή, αλλά και το τι σημαίνει να είσαι δημιουργός σήμερα.
Masterclass EDN: Ερευνώντας δικαιώματα & Το δικαίωμα στην έρευνα με την Ελίζαμπεθ Κλινκ
Παύλος Ζάννας (Τρίτη 7 Μαρτίου 2016, 17:30-19:30)
Πώς μπορείς να βρεις τα πλάνα αρχείου που ταιριάζουν ακριβώς στην ταινία σου; Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό πιο αποτελεσματικά; Και πώς μπορεί να υπάρξει η πιθανότητα να μην πληρώσεις γι’ αυτό; Χάρη στην εκτενή της εμπειρία στην έρευνα και στην εξασφάλιση αρχειακού υλικού, η Ελίζαμπεθ Κλινκ θα παρουσιάσει όσα δεν γνωρίζαμε και πρέπει να μάθουμε για τα αρχεία, την έρευνα και τα πνευματικά δικαιώματα.
Docs in Town
Από την πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι, στην Σταυρούπολη και την Καλαμαριά: το 19ο ΦΝΘ επεκτείνεται δυτικά και ανατολικά της πόλης, και σε συνεργασία με τους δήμους Παύλου Μελά και Καλαμαριάς, παρουσιάζει μια σειρά προβολών με ελληνικά ντοκιμαντέρ. Στον Δήμο Παύλου Μελά, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν έως και την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Στον Δήμο Καλαμαριάς, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη!
Μην χάσετε αύριο βράδυ!
​Sympraxi Party @ COQ AU ZEN (Βαλαωρίτου 27)
Τρίτη 7/3, 22:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: