Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Επιλογή από τα νέα της ημέρας (ΟΕΕ: Παράταση προθεσμίας υποβολής ΥΔ λογιστών - φοροτεχνικών, Μετατροπή Ε.Π.Ε. σε Ανώνυμη Εταιρεία κλπ.)



Καμία περικοπή στη σύνταξη για όσους είχαν αγροτική, κτηνοτροφική ή αλιευτική παραγωγή πριν συνταξιοδοτηθούν
Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Πετρόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Το θέμα αφορά όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί μέχρι 31/12/2016.
Περισσότερα...
Η πληρωμή της μισθοδοσίας με κατάθεση μετρητών σε λογαριασμούς εκπίπτει;
Η πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων με κατάθεση μετρητών σε προσωπικούς λογαριασμούς τους, που τηρούνται σε πιστωτικά ιδρύματα, πληροί την προϋπόθεση της περίπτωσης ιδ΄ του άρθρου 23 του Ν. 4172/2013, για την έκπτωση της δαπάνης αυτής.
Περισσότερα...
ΟΕΕ: Παράταση προθεσμίας υποβολής ΥΔ λογιστών - φοροτεχνικών
Έως τις 31 Μαρτίου η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης λόγω τεχνικών προβλημάτων στη λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών του ΟΕΕ.
Περισσότερα...
Αποχή συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς στις 15 Μαρτίου
Κατ’ εξαίρεση, θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής.
Περισσότερα...
Στοιχειοθέτηση του εγκλήματος της πλαστογραφίας
Απαιτείται αντικειμενικά η από τον υπαίτιο κατάρτιση από την αρχή εγγράφου (κατά την έννοια του άρθρου 13 στοιχ. γ’ του Π.Κ.), είτε με απομίμηση του γραφικού χαρακτήρα, είτε με την θέση της υπογραφής του φερόμενου ως συντάκτη, που να το εμφανίζει ότι καταρτίσθηκε από άλλον ή η νόθευση γνησίου εγγράφου, δηλαδή η αλλοίωση της εννοίας του περιεχομένου του.
Περισσότερα...
Μετατροπή Ε.Π.Ε. σε Ανώνυμη Εταιρεία
Με ημερομηνία δήλωσης έναρξης υποκαταστήματος της Ε.Π.Ε. μεταγενέστερη αυτής της ημερομηνίας του ισολογισμού μετασχηματισμού.
Περισσότερα...
Ψευδής βεβαίωση -διανοητικής πλαστογραφίας-
Ο δράστης (αυτουργός) πρέπει να είναι (μόνο) υπάλληλος κατά την έννοια των άρθρων 13 εδ. α’ και 263Α του Π.Κ., αρμόδιος καθ’ ύλη και κατά τόπο για τη σύνταξη ή την έκδοση του εγγράφου και να ενεργεί μέσα στα πλαίσια της υπηρεσίας που του έχει ανατεθεί, ή και υπάλληλος μη αρμόδιος, στον οποίον όμως το έγγραφο είναι εμπιστευμένο ή προσιτό ως εκ της υπηρεσίας του.
Περισσότερα...
Δασμολογική κλάση 87.13 - Έννοια του όρου «ανάπηροι»
Τα βασικά σημεία της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Περισσότερα...
Σε ποιους χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα - Τα πρόστιμα
Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα προβλέπονται για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, όπου καθορίζονται τα όργανα και οι διαδικασίες ελέγχου, πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.
Περισσότερα...
Ανάκληση του κτηνιατρικού φαρμακευτικού σκευάσματος VETOFOL
Πρόκειται για ενέσιμο γαλάκτωμα 10mg/ml. Η ανάκληση οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την διάτρηση του πώματος με τη σύριγγα αποκολλάται μέρος του και εισέρχεται στο προϊόν.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: