Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Προς μια χαοτική χρεοκοπία και δραχμή;

TOP STORIES

Προς μια χαοτική χρεοκοπία και δραχμή;

xreos
ploioΗ Ισλανδία προέβη στην άρση των ελέγχων κεφαλαίων, μετά από οκτώ σχεδόν χρόνια  με αποτέλεσμα αρκετοί να σχολιάζουν το γεγονός, συγκρίνοντας την με την Ελλάδα – αν και στη χώρα μας οι έλεγχοι επιβλήθηκαν πολύ αργότερα, το 2015.

Η ευκαιρία για τους επενδυτές μέσα από την ευρωπαϊκή πολιτική αναταραχή

  Η ευκαιρία
για τους
επενδυτές
μέσα από την
ευρωπαϊκή
πολιτική
αναταραχή Μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, η μεταβλητότητα και ο φόβος των επενδυτών έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη. Οι επενδυτές αντιμετώπισαν ψύχραιμα την ψηφοφορία για το Brexit τον περασμένο Ιούνιο, μαζί με την απόφαση των Ιταλών ψηφοφόρων το Δεκέμβριο να απορρίψουν το δημοψήφισμα του Πρωθυπουργού Matteo Renzi, εξωθώντας τον σε παραίτηση.

O Draghi οδεύει αθόρυβα προς την έξοδο από το QE

  O
Draghi οδεύει
αθόρυβα προς
την έξοδο από το
QE O Mario Draghi της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ξέρει ότι τελικά θα πρέπει να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και να αυξήσει τα επιτόκια.

Δύσκολο εγχείρημα η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων

  Δύσκολο
εγχείρημα η
Ευρώπη των
πολλών
ταχυτήτων Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, εκδίδει συνήθως ένα κοινό ανακοινωθέν στο τέλος κάθε συνεδρίασης. Την Πέμπτη, παρέλειψε να το κάνει, επειδή ένα μέλος -η πρωθυπουργός της Πολωνίας Beata Szydlo- αρνήθηκε να το εγκρίνει. Η διαμάχη μάς λέει κάτι για το "ακανθώδες" μέλλον μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: