Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Επιλογή από τα νέα της ημέρας (Καταιγίδα κατασχέσεων από την εφορία, Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες στο sepenet κλπ.)



Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες στο sepenet
Με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας ανακοινώθηκαν οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του sepenet.
Περισσότερα...
Καταιγίδα κατασχέσεων από την εφορία
Ήδη έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε περισσότερους από 800.000 οφειλέτες του δημοσίου και έρχονται κατασχέσεις για άλλους τόσους.
Περισσότερα...
Επισημάνσεις για τον έλεγχο νομιμότητας συμβάσεων έργων
Τι προβλέπεται σύμφωνα με τον Νόμο 4412/2016.
Περισσότερα...
ΕΤΕΑΕΠ: Εφαρμογή του ανωτάτου ορίου καταβολής σύνταξης
Τι ισχύει όταν καταβάλλεται συγχρόνως και επικουρική σύνταξη.
Περισσότερα...
Συνταξιοδοτικά: Απαντήσεις σε ερωτήματα
Εδώ θα βρείτε απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα, που οι συνδρομητές μας έχουν υποβάλλει στο Τμήμα Ζωντανής Υποστήριξης.
Περισσότερα...
Τι αλλάζει στη σύνταξη των εκπαιδευτικών το 2017
Εκπαιδευτικοί: Ποια σημαντικότατη αλλαγή επέρχεται για πρώτη φορά στον υπολογισμό της σύνταξης των εκπαιδευτικών - Με ποιους όρους και προϋποθέσεις θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την ισχύ των νόμων 4336/2015 και 4387/2016 - Πότε υποβάλλουν παραιτήσεις και σε ποια περίπτωση μπορούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους ακόμα και εάν έχει λυθεί η υπαλληλική τους σχέση με το Δημόσιο - Όλο το χρονοδιάγραμμα.
Περισσότερα...
Στα υπό διαπραγμάτευση αντίμετρα ο ΕΝΦΙΑ - Η θέση της κυβέρνησης - Τι θέλουν οι θεσμοί
Μπήκε οριστικά στο πακέτο των αντιμέτρων της λιτότητας η μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2019 και μετά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, υπάρχει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών προκειμένου να μειωθεί ο φόρος ακινήτων από το 2019 και μετά, αν και εφόσον βεβαία ξεπεραστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 και ενεργοποιηθεί το πακέτο των αντιμέτρων.
Περισσότερα...
Μειώθηκαν κατά 4 δισ. ευρώ οι καταθέσεις από τον Ιανουάριο έως τις αρχές Μαρτίου
Ρευστότητα ύψους 4 δισ. ευρώ «χάθηκε» από το τραπεζικό σύστημα στο ξεκίνημα του 2017. Το σύνολο των καταθέσεων γενικής κυβέρνησης, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, από το επίπεδο των 132 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016 έχει υποχωρήσει στο επίπεδο των 128 δισ. ευρώ, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση και της ανησυχίας για το ενδεχόμενο νέου εκτροχιασμού της οικονομίας.
Περισσότερα...
Καταβολή μισθού μέσω Τραπέζης ή όχι
Είναι υποχρεωτική η καταβολή των μισθών του προσωπικού σε τραπεζικούς λογαριασμούς βάσει νόμου ή μπορεί να γίνεται με μετρητά;
Περισσότερα...
Μυστική Διαθήκη: Πότε είναι έγκυρη
Μυστική είναι η διαθήκη για την κατάρτιση της οποίας ο διαθέτη εγχειρίζει στο συμβολαιογράφο, ενώ είναι παρόντες τρεις μάρτυρες ή δεύτερος συμβολαιογράφος και ένας μάρτυρας, έγγραφο δηλώνοντας προφορικά ότι αυτό περιέχει την τελευταία του βούληση, δηλαδή η μυστική διαθήκη αποτελεί συνδυασμό τόσο της ιδιόγραφης όσο και της δημόσιας διαθήκης.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: