Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Έκρηξη οφειλών και κατασχέσεων από την Εφορία, Υποχρεωτική αργία η 1η Μαΐου κλπ.


Έκρηξη οφειλών και κατασχέσεων από την Εφορία
Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ καταγράφεται δραματική αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και σημαντική αύξηση στα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που επιβλήθηκαν σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.
Περισσότερα...
Υποχρεωτική αργία η 1η Μαΐου - Έλεγχος αδήλωτης εργασίας
Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατέθεσε και εισηγήθηκε στη Βουλή, την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, δύο τροπολογίες. Η πρώτη για την καθιέρωση της 1ης Μαΐου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας και η δεύτερη για την ίδρυση τμήματος καταπολέμησης αδήλωτης εργασίας στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.
Περισσότερα...
Δουλεία Διόδου με έκτακτη χρησικτησία
Η σύσταση του εμπραγμάτου δικαιώματος της δουλείας διόδου, μπορεί να γίνει και με έκτακτη χρησικτησία, ως προς την οποία εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις για την κτήση της κυριότητας ακινήτων με έκτακτη χρησικτησία, εφαρμοζομένου αναλόγως και του άρθρου 1051 ΑΚ, έτσι ώστε εκείνος που επικαλείται κτήση πραγματικής δουλείας με έκτακτη χρησικτησία μπορεί να συνυπολογίσει το χρόνο της οιονεί νομής του στο χρόνο της οιονεί νομής του δικαιοπαρόχου του.
Περισσότερα...
Αοριστία επί αναγνωριστικής κυριότητας αγωγής
Επί αναγνωριστικής κυριότητας ή διεκδικητικής αγωγής που στηρίζεται, καθόσον αφορά τον τρόπο κτήσης της κυριότητας του ενάγοντος στο επίδικο ακίνητο, στην κληρονομική διαδοχή, αποτελούν στοιχεία του κύρους αυτής, τόσον η αποδοχή της κληρονομίας, όσο και η μεταγραφή της ή η έκδοση κληρονομητηρίου και η μεταγραφή τούτου, η παράλειψη δε των στοιχείων αυτών στην αγωγή, καθιστά την τελευταία αόριστη, χωρίς δυνατότητα συμπλήρωσης της αοριστίας της με τις προτάσεις της πρώτης συζήτησής της.
Περισσότερα...
Εντολή για επιτάχυνση των φορο-ελέγχων
Την επιτάχυνση του ελεγκτικού αντικειμένου των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με άμεση προτεραιοποίηση των υποθέσεων που παρουσιάζουν υψηλότερη εισπραξιμότητα και κίνδυνο φοροδιαφυγής, ζητά με εγκύκλιο ο επικεφαλής της Αρχής κ. Γιώργος Πιτσιλής.
Περισσότερα...
Δασικοί Χάρτες: Πρόδηλα σφάλματα και διαδικασίες διόρθωσης
Τα οποία προκύπτουν είτε από μετρήσεις εδάφους ή φωτοερμηνευτικής απόδοσης του θεματικού περιεχομένου του χάρτη, που έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα, που παρουσιάζεται σ' αυτά.
Περισσότερα...
Οριστικό αντιντάμπινγκ σε προϊόντα συνεχούς νήματος από γυάλινες ίνες Κίνας
Οι κωδικοί των προϊόντων και οι εξαιρέσεις.
Περισσότερα...
ΔΙΕΠΠΥ: Πρόστιμο για διαφορετικές τιμές πώλησης στο ίδιο προϊόν
Η περίληψη της Πράξης επιβολής προστίμου.
Περισσότερα...
Διαβούλευση για τις τιμές διαιτητικής πρόσληψης της ριβοφλαβίνης
Το σχέδιο επιστημονικής γνωμοδότησης που τίθεται σε διαβούλευση και εκπονήθηκε για τα διαιτητικά προϊόντα, τη διατροφή και τις αλλεργίες,προτείνει Τιμές Διαιτητικής Πρόσληψης για τους ενήλικες, τα βρέφη και τα παιδιά, τις εγκύους και τις θηλάζουσες γυναίκες.
Περισσότερα...
Διαδικασία μίσθωσης βοσκήσιμων γαιών
Αλλαγές στην διαδικασία ελέγχου χωροταξικής κατανομής βοσκήσιμων γαιών, στις υποχρεώσεις των κτηνοτρόφων και στις μεταβατικές διατάξεις.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: