Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#618
Έντονο άρωμα γυναίκας έχει αυτή η εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στο Ολύμπιον κάνει πρεμιέρα το φιλμ Η μυστική γραφή του Τζιμ Σέρινταν με πρωταγωνίστρια τη Ρούνι Μάρα στο ρόλο μιας μυστηριώδους και θαρραλέας γυναίκας που κρύβει μια ιδιαίτερη προσωπική ιστορία. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης προβάλλεται το πολυσυζητημένο ντεμπούτο της Ζουλιά Ντουκουρνό Raw, η πρωταγωνίστρια του οποίου βιώνει ανατριχιαστικά πρωτόγνωρες προκλήσεις. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης η ταινία Παράδοξη ευτυχία του Σβεν Ταντίγκεν μας μυεί στη ζωή μιας γυναίκας που δοκιμάζεται από την αγάπη.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (6-12/04/2017)
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
Τζιμ Σέρινταν
Ιρλανδία
2016
 
ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

Σβεν Ταντίγκεν
Γερμανία
2016
 
RAW

Ζουλιά Ντουκουρνό
Γαλλία - Βέλγιο
2016
 
CIAO AMORE...DALIDA
Λίζα Αζουέλος
Γαλλία
2016
 
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ξαβιέ Ντολάν
Γαλλία
2016
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: «Elles»
Στο σινεφίλ στέκι του Λιμανιού, την αίθουσα Σταύρος Τορνές της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, μη χάσετε το αφιέρωμα Elles, με αξέχαστες ταινίες που αποθεώνουν τρεις  γυναίκες – μούσες σε ερμηνείες που άφησαν εποχή.
Kids ❤ cinema
Κάθε Κυριακή στις 12:00, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει ραντεβού με τους μικρούς σινεφίλ στο Ολύμπιον, με τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Αυτή την Κυριακή 9 Απριλίου βλέπουμε μαζί με τα παιδιά μια ταινία γεμάτη συναίσθημα που συναρπάζει τους θεατές κάθε ηλικίας, το φιλμ Ο μικρός πρίγκιπας του Μαρκ Όσμπορν.
Τιμή εισιτηρίου: 3€.
Η έκδοση του μήνα
Τον Απρίλιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Θεσσαλονίκη 101, που συνόδευσε την έκθεση φωτογραφίας με έργα που προέκυψαν από το ομότιτλο εργαστήρι δημιουργικής φωτογραφίας για νέους ερασιτέχνες φωτογράφους, κατόπιν πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ. Στο εργαστήρι, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 μέσω διαδικτύου, δίδαξε ο ιρανο-καναδός φωτογράφος Μπάμπακ Σαλαρί.
Τιμή προσφοράς: 2 €.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: