Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#620
Δύο πρεμιέρες που δεν πρέπει να χάσετε φιλοξενούνται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ: Η ταινία του καταξιωμένου ιταλού δημιουργού Μάρκο Μπελόκιο, Αίμα από το αίμα μου, μια μυστηριώδης ιστορία που εκτυλίσσεται στο χθες και το σήμερα, κοιτώντας κριτικά την εξουσία και την πίστη (αίθουσα Σταύρος Τορνές). Επίσης, το φιλμ Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης του πολλά υποσχόμενου σκηνοθέτη Τομάς Βασιλέφσκι, με ηρωίδες τέσσερις φαινομενικά ευτυχισμένες γυναίκες που αποφασίζουν να αλλάξουν σελίδα στη ζωή τους, στην Πολωνία του 1990 (αποκλειστικά στην αίθουσα Ολύμπιον).  
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (20-26/04/2017)
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Τόμας Βασιλέφσκι
Πολωνία-Σουηδία, 2016
 
ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ

Μάρκο Μπελόκιο
Ιταλία-Γαλλία-Ελβετία, 2015
 
ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ
Σαφί Νεμπού
Γαλλία, 2016
 
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Άντζελα Ισμαήλου
Ελλάδα-Γαλλία-ΗΠΑ, 2016
 
RAW

Ζουλιά Ντουκουρνό
Γαλλία-Βέλγιο, 2016
 
 
 
5η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου - Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη
Η πλούσια ισραηλινή κινηματογραφική παραγωγή παρουσιάζεται στην 5η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου που διοργανώνει η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, από τις 20 έως τις 26 Απριλίου 2017, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Kids ❤ cinema
Σε ένα επικό ταξίδι στον κόσμο των δεινοσαύρων όπου ένας Απατόσαυρος, ο οποίος ακούει στο όνομα Άρλο, κάνει φίλο του ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους η ταινία Καλόσαυρος που προβάλλεται αυτή την Κυριακή στο Ολύμπιον! Γενική είσοδος: 3€
 
Η Θεσσαλονίκη πάει Κάννες
Με μεγάλη χαρά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τα 5 Works in Progress που θα συμμετάσχουν στη δράση «Thessaloniki Goes to Cannes», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο του τμήματος Marché du Film του φετινού 70ου Φεστιβάλ Καννών (17 - 28 Μαΐου 2017).
 
Πρώτο Πλάνο,
το νέο blog του Φεστιβάλ είναι εδώ!
Διαγωνισμοί, κριτικές, απόψεις και φεστιβαλικές στιγμές, όλα συγκεντρωμένα για εσάς στο νέο blog του Φεστιβάλ, με ένα κλικ!
Το Φεστιβάλ ταξιδεύει στην Ελλάδα και όχι μόνο! 
Περισσότερα από 40 ελληνικά ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν στο πρόσφατο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο φετινό ταξίδι των περιφερειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα –και όχι μόνο- μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου.​
 
Η έκδοση του μήνα
Τον Απρίλιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Θεσσαλονίκη 101, που συνόδευσε την έκθεση φωτογραφίας με έργα που προέκυψαν από το ομότιτλο εργαστήρι δημιουργικής φωτογραφίας για νέους ερασιτέχνες φωτογράφους, κατόπιν πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ. Στο εργαστήρι, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 μέσω διαδικτύου, δίδαξε ο ιρανο-καναδός φωτογράφος Μπάμπακ Σαλαρί. Τιμή προσφοράς: 2 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια: