Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ARCTUROS News


Διάσωση νεαρού ζαρκαδιού στην Εγνατία Οδό
Το πρωί της Τέταρτης 3 Μαΐου ένα νεαρό ζαρκάδι εγκλωβίστηκε εντός του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού στην περιοχή της Κορομηλιάς, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Οι Ομάδες Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και ο τοπικός συνεργάτης της Καλλιστώ κλήθηκαν να διαχειριστούν το περιστατικό σε συνεργασία με το τοπικό Δασαρχείο, την αστυνομία και υπαλλήλους της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Το νεαρό ζώο αποδείχτηκε επίμονο, αλλά ευτυχώς έπειτα από πολλές ώρες «συνελήφθη» και στη συνέχεια απελευθερώθηκε σε κατάλληλο και ασφαλή βιότοπο για το είδος. Παράλληλα, την επόμενη μέρα στον κόμβο Αργούς Ορεστικού αποτράπηκε, ελάχιστα μέτρα πριν τον κάθετο άξονα, η είσοδος δύο ζαρκαδιών.

Δύο νέα σχέδια tshirt
Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα tshirt του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ... πρέπει να φορεθούν. Στο eshop μπορείτε να βρείτε όχι μόνο τα κλασικά σχέδια, αλλά και δύο καινούρια σχέδια λύκου για ενήλικες και παιδιά. Θα τα βρείτε σε πανέμορφα ζωηρά χρώματα και εξαιρετική τιμή!
Δείτε τα tshirt
Εργασίες αποκατάστασης στο ρολόι της Νικείου
Ξεκίνησαν στο Νυμφαίο, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Απανταχού Νυμφαιωτών, οι εργασίες αποκατάστασης στο ρολόι της Νικείου Σχολής. Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει την αποτύπωση της κατάστασής του και στη συνέχεια την επιδιόρθωση του μηχανισμού ώστε να λειτουργεί ηλεκτρομαγνητικά και πάλι, όπως αρχικά κατασκευάστηκε από την ελβετική εταιρία J.G Baer το 1928. Για το σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί δύο Βρετανοί ειδικοί που θα αναλάβουν την αποκατάστασή του.
Το site του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έγινε δίγλωσσο
Η ιστοσελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ομιλεί πλέον... και την αγγλική! Ανταποκριμένοι στο αυξημένο ενδιαφέρον για τις δράσεις και το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ από το εξωτερικό, προχωρήσαμε στην μετάφραση του περιεχομένου του site και στα αγγλικά. Η ξενόγλωσση έκδοση είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες εβδομάδες και αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση επισκεπτών από άλλες χώρες, αλλά και στην διάδοση του έργου προστασίας του περιβάλλοντος και εκτός των ελληνικών συνόρων. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές που βοήθησαν στην διεκπεραίωση του πρότζεκτ.


Πέθανε ο Πύρρος
Δυστυχώς ο Πύρρος, ένας από τους ελληνικούς ποιμενικούς του Κέντρου, απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του κτηνίατρου που τον εξέτασε ο θάνατός του προήλθε από συστροφή στομάχου, μια πάθηση που εμφανίζεται σε μεγαλόσωμα σκυλιά. Ο Πύρρος, μεγάλωσε στην Κρέστενα, στην Πελοπόννησο κοντά σε οικογένεια, η οποία το παραχώρησε πρόθυμα στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ καθώς ήταν ένα εξαιρετικό δείγμα της φυλής. Ήταν αρκετά κοινωνικός και δεν είχε παρουσιάσει ποτέ πριν κάποιο πρόβλημα στην υγεία του.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: