Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews#623
Μια ιστορία φαντασμάτων με φόντο τα άδυτα του κόσμου της μόδας του Παρισιού και πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Στιούαρτ, εκτυλίσσεται στη νέα ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς Η βοηθός, που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Επίσης σε πρεμιέρα, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, προβάλλεται το συγκινητικό δράμα Δυο καρδιές της Κατέλ Κιλιβερέ, με τους Ταχάρ Ραχίμ και Εμανουέλ Σενιέ στους βασικούς ρόλους και την εξαιρετική μουσική του Αλεξάντρ Ντεσπλά. 
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (11-17 Μαΐου 2017)
Η ΒΟΗΘΟΣ
Ολιβιέ Ασαγιάς
Γαλλία - Γερμανία
2016
  ΔΥΟ ΚΑΡΔΙΕΣ
Κατέλ Κιλιβερέ
Γαλλία - Βέλγιο
2016
  Η ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ
Ότο Μπελ
Ην. Βασίλειο - Μογγολία - ΗΠΑ, 2016
 ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ
Μάρκο Μπελόκιο
Ιταλία - Γαλλία
2016
 
 
 
Φεστιβάλ PCCE: Σινεμά από την Κεντρική Ευρώπη  
Το σινεμά ξεπερνά τα σύνορα, ενώνει λαούς και μας προσκαλεί σε μια κοινή εμπειρία πολιτισμού, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των χωρών της Πλατφόρμας Πολιτισμού Κεντρικής Ευρώπης, από την Πέμπτη 11 έως την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας με ελεύθερη είσοδο, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Kids ❤ cinema
Κάθε Κυριακή στις 12:00, δίνουμε ραντεβού με τους μικρούς σινεφίλ στο Ολύμπιον, με τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων! Αυτή την Κυριακή 14 Μαΐου γνωρίζουμε τον Σον, το πρόβατο!  Η ταινία είναι χωρίς διάλογους (κατάλληλη από 3 ετών). Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico. Είσοδος ελεύθερη
 
Το Φεστιβάλ στην 14η ΔΕΒΘ 
Οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 13 (stand 75). Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διατίθενται με έκπτωση 30% όλες οι εκδόσεις που αφορούν στον ελληνικό κινηματογράφο (μονογραφίες και αφιερώματα σε σκηνοθέτες / ηθοποιούς, θεματικά αφιερώματα, κατάλογοι εκθέσεων).
Festival Shop: η προσφορά του μήνα!
Στο Festival Shop τον Μάιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Θόδωρος Αγγελόπουλος. Βασισμένο στη μονογραφία που εκδόθηκε το 2000 στo πλαίσιo του αφιερώματος που διοργάνωσε το 41ο ΦΚΘ στο έργο του σπουδαίου έλληνα δημιουργού και το οποίο έκλεινε με την τελευταία (τότε) ταινία του Μια αιωνιότητα και μια μέρα, αυτό το δίγλωσσο βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του. Τιμή προσφοράς: 10,00€
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: