Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ηλεκτρονικά διαβάσματα


Ηλεκτρονικά διαβάσματα
Τα απαράμιλλα e-books του Κατόπτρου
(Μόνο για συσκευές iPad, iPhone, iPod touch και υπολογιστές Mac)
 
Μαθηματικοί γρίφοι
Τόμος 1
Τόμος 2
iBooks
iBooks
Quantum - Ελληνική έκδοση
Μαθηματικοί γρίφοι
Τόμοι 1 και 2
Οι δύο τόμοι περιλαμβάνουν συνολικά 220 δημοσιευμένα και 80 αδημοσίευτα προβλήματα της στήλης «Σπαζοκεφαλιές» του περιοδικού Quantum. Στο δεύτερο μέρος κάθε τόμου παρατίθενται αναλυτικές λύσεις των προβλημάτων. Η πληθώρα του υλικού, η εξαιρετική ποιότητά του και η θαυμάσια εικονογράφησή του, στοιχεία που ούτως ή άλλως χαρακτηρίζουν την ύλη του Quantum, καθιστούν το βιβλίο θελκτικό και χρήσιμο για όλους όσοι αγαπούν τις πνευματικές προκλήσεις, ανεξαρτήτως ηλικίας.
 «…Εξαιρετική προσπάθεια, μοναδική θα έλεγα για την Ελλάδα… Το Quantum ίσως προσφέρει στον τόπο μας ό,τι δεν έχουν προσφέρει μέχρι τώρα μεγαλόστομες μεταρρυθμίσεις, που ξεχνιούνται σε μια νύχτα…»
―Δημήτρης Νανόπουλος, καθηγητής θεωρητικής φυσικής, Πανεπιστήμιο του Τέξας
 
Quantum - Ελληνική έκδοση
Ο λύκος, ο Μυνχάουζεν και ο Νεύτων
40 αστραφτερά κείμενα του περιοδικού Quantum για θέματα Μηχανικής (και όχι μόνο)
Τα προβλήματα φυσικής που παρουσιάζονται στα 40 κείμενα του βιβλίου είναι όλα πρωτότυπα και ενδεχομένως θα συμβάλουν στην ανανέωση μιας εγχώριας παράδοσης, σύμφωνα με την οποία από τα προβλήματα φυσικής είτε απουσιάζει είτε είναι ιδιαίτερα περιορισμένη η αίσθηση της δροσιάς. Είναι όμως και προβλήματα για την αντιμετώπιση των οποίων θα χρειαστεί μολύβι και χαρτί. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η ενασχόληση μαζί τους θα δημιουργήσει στον ενασχολούμενο και μία ακόμη απόλαυση. Εκείνη που πηγάζει από τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η σκέψη μας προκειμένου να ανακαλύψει τα κατάλληλα μονοπάτια και στη συνέχεια να αναρριχηθεί στα πιο απόκρημνα σημεία της “γέφυρας”, ικανοποίηση ορειβάτη τη στιγμή που έχει φτάσει στην κορυφή. […]
—Από τον Πρόλογο του βιβλίου
 «…Γεμάτο εξαιρετικά θέματα. Υπέροχο υλικό μαθηματικών και φυσικής για μαθητές και φοιτητές. […]»
Nature
Ο λύκος, ο Μυνχάουζεν και ο Νεύτων
iBooks
 
Απολύτως εύλογες παρεκκλίσεις από την πεπατημένη
iBooks
Richard P. Feynman
Απολύτως εύλογες παρεκκλίσεις από την πεπατημένη
Οι επιστολές του Richard P. Feynman
Το βιβλίο, μια συλλογή επιστολών που καλύπτουν όλη τη σταδιοδρομία του μεγάλου φυσικού Richard Feynman, περιλαμβάνει ενδιαφέροντα κείμενα από και προς αστέρες της επιστήμης, επιστολές από και προς θαυμαστές, συγγενείς, φοιτητές, διάφορους τρελούς και καθημερινούς ανθρώπους που κατέφευγαν στη σοφία και στις συμβουλές του μεγάλου φυσικού. Συνιστά κατάθεση ψυχής και πολύτιμο οδηγό στην αναζήτηση της γνώσης από τον άνθρωπο. Για ό,τι και αν μιλά ―για το Πρόγραμμα Manhattan, τις εξελίξεις στην κβαντική φυσική, την έρευνα για το Challenger ή τα εγχειρίδια των δημοτικών σχολείων, την αγάπη για τη γυναίκα του ή τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης ενός προβλήματος―, η τάση του Feynman για σαφήνεια, χάρη, χιούμορ και αισιοδοξία είναι παντού ολοφάνερη.
 «Η ζωή του Feynman θα μπορούσε εύστοχα να παρομοιαστεί με μια αλυσιδωτή αντίδραση: Μια κρίσιμη μάζα φαιάς ουσίας προκαλεί έκρηξη, σκορπίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις φως και ζεστασιά.»
Time
 
Ο θαλερός κατάλογος συνεχίζεται
 Κώστας Κριμπάς, Κοινωνιοβιολογία
 Scientific American - Ελληνική Έκδοση, Άλμπερτ Αϊνστάιν – Από το 20ό στον 21ο αιώνα
 Scientific American - Ελληνική Έκδοση, Κώδικες του εγκεφάλου – Πώς λειτουργεί ο νους;
 
Μέσω της εφαρμογής iBooks θα βρείτε και πολλά, εξαιρετικά και πάντα επίκαιρα, άρθρα φυσικής και μαθηματικών του πάλαι ποτέ περιοδικού Quantum.
Στη ροή του χρόνου θα συνεχίσουν να δημιουργούνται και να διατίθενται περισσότερα ηλεκτρονικά άρθρα του Quantum και νέα βιβλία του Κατόπτρου.
 
Εκδόσεις Κάτοπτρο
Κορυζή 8, 117 43 Αθήνα
web site: www.katoptro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: