Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΚΘΒΕ: Οι ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ αποθεώθηκαν στην Επίδαυρο και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Οι ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ αποθεώθηκαν στην Επίδαυρο και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα

Οι ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ νίκησαν τον καύσωνα - Αποθέωση και συγκίνηση στην Επίδαυρο
Οι «Επτά επί Θήβας» ενθουσίασαν το κοινό που αψήφησε τον καύσωνα και στις δύο παραστάσεις του ΚΘΒΕ που δόθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1 Ιουλίου, ανοίγοντας τα Επιδαύρια 2017.
Με παρατεταμένο χειροκρότημα, όρθιοι περίπου 9000 θεατές, δεν άφηναν τους ηθοποιούς και τους συντελεστές να φύγουν από τη σκηνή, ενώ οι επευφημίες και τα ηχηρά «μπράβο» για  τις ερμηνείες αλλά και την ποιητική σκηνοθετική προσέγγιση του έργου από τον Τσέζαρις Γκραουζίνις, κράτησαν πολλά λεπτά μετά το τέλος της παράστασης.
Ο Γιάννης Στάνκογλου στο ρόλο του Ετεοκλή, του μοναχικού κεντρικού ήρωα της τραγωδίας του Αισχύλου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, αποθεώθηκε από το κοινό όπως και όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης: η Κλειώ Δανάη Οθωναίου (Αντιγόνη), η Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), ο Γιώργος Καύκας(Άγγελος), ο Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας), ο Γιώργος Παπανδρέου (Πολυνείκης) καθώς και ο 14μελής χορός των ηθοποιών.

Μπορείτε ακόμη να δηλώσετε συμμετοχή!
ΑΥΡΙΟ στην ΕΜΣ οι Zero en Conducta (Ισπανία) 11πμ - 1μμ ζωντανεύουν αντικείμενα, κούκλες και φτιάχνουν ιστορίες με τα σώματα.
Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, 12 - 3μ.μ., ο βραβευμένος Ισραηλινός κουκλοπαίκτης, Ariel Doron μυεί τους συμμετέχοντες στην εμψύχωση και χρήση αντικειμένων στο θέατρο.
Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα και στείλτε την στην ηλεκτρονική διεύθυνση: v.kalpini@ntng.gr
Οι θέσεις για τα δωρεάν εργαστήρια που διοργανώνει το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με τους προσκεκλημένους θιάσους έχουν σχεδόν καλυφθεί.
Προλάβετε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο του Ariel Doron (κουκλοπαίκτης - Ισραήλ) που βασίζεται στην παράσταση «Plastic Heroes».
7 Ιουλίου 2017
12.00 έως 15.00
Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

1o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ
To 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται!
«Μερικές φορές ο Έρωτας είναι τυφλός… και άλλες φορές είναι οι εραστές που γίνονται αόρατοι. Η ιστορία ενός χαδιού, οι περιπέτειες μια λάμπας διαβάσματος που γράφει στον έρωτά της φωτισμένη από το ίδιο της το φως, η ζωή ενός μυστηριώδους όντος που δεν το βλέπουμε αλλά το νιώθουμε… Όλα αυτά τα κομμάτια συνθέτουν ένα ψηφιδωτό όπου, από τον πολύ χορό, εμπλέκεται κι ένα ζευγάρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: