Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΚΘΒΕ: Μείνετε συντονισμένοι...παίζουν οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι και τι άλλο συμβαίνει αυτή την εβδομάδα >


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Μείνετε συντονισμένοι...παίζουν οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα
Νέος κύκλος παραστάσεων για τους ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένους «…και με τη Νίκη!»
Από τις 19 Ιουλίου μέχρι και τις 11 Αυγούστου οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι επιστρέφουν στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου, από Τρίτη εώς Παρασκευή, στις 21:00.
Επτά χρόνια κρίση: επτά χρόνια μαγκούρα, αλλά και επτά χρόνια ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι. Γνώριμοι πια και αγαπητοί στο κοινό της Θεσσαλονίκης, επιστρέφουν διευρυμένοι φέτος …και με τη νίκη και καταλαμβάνουν τη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, με σκοπό να δημιουργήσουν μια καινούρια αποικία …γέλιου. Με σχεδία τους σπιντάτους διαλόγους, τις πειραγμένες ενορχηστρώσεις και τις κεφάτες χορογραφίες, οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι χαράζουν ένα αλλιώτικο ταξίδι, πίσω – μπρος στην ιστορία, έχοντας πυξίδα πάντα το γέλιο, που ενίοτε γίνεται πικρό!
Και μην ξεχνάτε!
Κάθε Τρίτη & Τετάρτη γενική είσοδος 5€
Περισσότερες πληροφορίες
Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στις «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στις «Ιστορίες της Νύχτας», στην εβδομάδα εκδηλώσεων που εγκαινιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με τα Mουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, έχοντας ως θεματική τη νύχτα.
Στόχος των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν με τη Νέα Σελήνη του Ιουλίου και θα διαρκέσουν από τις 23 Ιουλίου έως τις 30 Ιουλίου 2017, είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας και η βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών μέσω της εναλλακτικής προσέγγισης των αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων.

Το ΚΘΒΕ, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στον εβδομάδα εκδηλώσεων με μια δράση αφιερωμένη στις Ιστορίες της νύχτας η οποία θα πραγματοποιηθεί τηνΤετάρτη 26 και την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 21.00, στο αίθριο του ΑΜΘ.
Οι ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ στη Δωδώνη και τη Λευκάδα
Οι Επτά επί Θήβας συνεχίζουν την επιτυχημένη περιοδεία τους στα βόρεια της Ελλάδας. Έρχονται τηνΠαρασκευή 28 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και ακολουθεί το Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας την Κυριακή 30 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες
Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Δάσους
ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ | Δευτέρα 24 & Τρίτη 25 Ιουλίου | Θέατρο Δάσους​
«Ο Ζορμπάς μ΄ έμαθε ν’ αγαπώ τη ζωή και να μη φοβούμαι το θάνατο…»
Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ξαναζωντανεύει από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

ΜΗΔΕΙΑ | Πέμπτη 27 Ιουλίου | Θέατρο Δάσους
Η βαρβαρότητα του έρωτα
«Δύο φορές βάρβαρη η Μήδεια, από καταγωγή και από έρωτα» γράφει στον πρόλογο της μετάφρασής του ο Γιώργος Χειμωνάς. Δύο όψεις έχει ο έρωτας: τη «βάρβαρη», τη βυθισμένη στον πόνο και στο σκοτάδι αλλά και την ονειρική, την ηδονική, την ιδανική. Μέσα από το μύθο της Μήδειας όπως αυτός παρουσιάζεται στο έργο του Ευριπίδη αλλά και μέσα από ένθετα στα στάσιμα του έργου κείμενα και ποιήματα αρχαιοελληνικής γραμματείας, η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης επιθυμεί να μιλήσει για το ανεξήγητο του έρωτα.

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ | Παρασκευή 28 Ιουλίου | Θέατρο Δάσους
Τα Russian Ballet Theater παρουσιάζουν το αριστούργημα του Pyotr Ilyich Tchaikovsky «H Ωραία Κοιμωμένη».
Μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία του μπαλέτου!
Η «Ωραία Κοιμωμένη», το «μπαλέτο των μπαλέτων», έκανε πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Θεωρείται το λαμπρότερο έργο του χορογράφου Marius Petipa, με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky.

Περισσότερες Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: