Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Σελίδες Ιουλίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Αγαπητοί μας φίλοι,
Ο Ιούλιος και το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ! Είτε ετοιμάζεστε για διακοπές είτε τις έχετε ξεκινήσει ήδη, είμαστε σίγουροι ότι οι νέες μας εκδόσεις θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν κάθε αναγνωστική σας προτίμηση! Αυτόν τον μήνα θα έχετε την ευκαιρία να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας με τους νέους τίτλους της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, θα γυρίζετε με αγωνία τις σελίδες του νέου μυθιστορήματος της Μανίνας Ζουμπουλάκη Κάτι μου κρύβεις, θα διαβάσετε τη συγκλονιστική συνέχεια της ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ, ενώ οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν αλλά και να επιμορφωθούν μέσα από βιβλία εκπαιδευτικά και δραστηριοτήτων.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook και στο twitter.
Μικρές Εισαγωγές
Μετά την επιτυχημένη έκδοση των τριών πρώτων τίτλων της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ κυκλοφορούν τέσσερις νέους τίτλους που προσφέρουν σύντομες και περιεκτικές γνώσεις για ζητήματα που κυριαρχούν στις καθημερινές συζητήσεις, εγείρουν αναζητήσεις και προκαλούν προβληματισμό. Δίνοντας ιδιαίτερη βάση σε κοινωνικοοικονομικά θέματα, οι τέσσερις νέοι τίτλοι των ΜΙΚΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ είναι οι ακόλουθοι :

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
Μιράντα Ξαφά
Ακούµε συχνά –ακόµα και από τα πιο επίσηµα χείλη– ότι τα µνηµόνια έφεραν την κρίση και πως η ελάφρυνση του χρέους θα βάλει τέλος στη λιτότητα. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύντοµο και σαφές ιστορικό της εξέλιξης του ελληνικού δηµόσιου χρέους κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης και µια πολύτιµη συνεισφορά στην άρση των βασικών παρανοήσεων που υπάρχουν γύρω από αυτό.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντιγόνη Λυμπεράκη
Τι θα πει ισότητα στην εργασία και γιατί έχει σηµασία να εργάζονται οι γυναίκες; Η εργασία επηρεάζει µόνο τη δική τους ελευθερία και ανεξαρτησία ή ενδιαφέρει το σύνολο της οικονοµίας και της κοινωνίας; Τι ισχύει στην Ελλάδα; Το µικρό αυτό βιβλίο προσεγγίζει τα µεγάλα αυτά ερωτήµατα εναλλάσσοντας διεθνές και εθνικό σηµείο θέασης.

ΥΓΕΙΑ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Γιάννης Κυριόπουλος
Η υγεία συνδέεται µε ιδεολογικές, πολιτικές και κοινωνικές συνιστώσες. Η µεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών υγείας σε συνθήκες περιορισµένων πόρων επιβάλλει την προώθηση τεχνικών αποδοτικής κατανοµής και χρήσης των πόρων, ενώ η ελεύθερη επιλογή των καταναλωτών στις υπηρεσίες υγείας διευκολύνει την πρόσβαση στη φροντίδα υγείας και µεγιστοποιεί τη χρησιµότητα. Στο βιβλίο αυτό αναλύεται περιεκτικά και εμπεριστατωμένα το πολυσύνθετο ζήτημα της λειτουργίας του τομέα της υγείας και της ιατρικής περίθαλψης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Γιούλη Φωκά-Καβαλιεράκη
Η συνεργασία των Οικονομικών και της Ψυχολογίας συμβάλλει στο να κατανοήσουµε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και τις καθηµερινές επιλογές µας σε σχέση µε την εργασία, τα χρήµατα, την προσωπική και οικογενειακή ζωή µας, ακόµη και την εκλογική συµπεριφορά µας. To εν λόγω βιβλίο διερευνά καίρια ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον πεδίο μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ που φιλοξενεί συνεχώς νέα για τα βιβλία, τους συγγραφείς τους, τις παρουσιάσεις τους καθώς και για την έκδοση των επόμενων τίτλων.
Ελληνική Λογοτεχνία

ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ
Μανίνα Ζουμπουλάκη
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 256,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 14,99€
Το νέο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη είναι ένα γρήγορο noir μυθιστόρημα και παράλληλα μια αισθηματική ιστορία, με μια σύγχρονη και καθημερινή ηρωίδα, τη Δώρα, η οποία είναι χωρισμένη, με δύο παιδιά στην εφηβεία, σχεδόν-άνεργη και ίσως έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα ή απλώς… ζωηρή φαντασία! Πάντως, «βλέπει» πράγματα μέσα στο κεφάλι των άλλων ανθρώπων, εικόνες από το παρελθόν ή το μέλλον. Έτσι «βλέπει» και ότι ο πρώην άντρας της συλλαμβάνεται για το φόνο ενός πολιτικού, μολονότι είναι αθώος. Θα κατορθώσει η Δώρα να αποδείξει την αθωότητά του παρόλο που έχει συνεχώς την αίσθηση πως κάτι της κρύβουν όλοι γύρω της… οι πρώην και νυν έρωτές της, τα παιδιά της, οι πάντες;
Μάθετε περισσότερα για τη Μανίνα Ζουμπουλάκη και τα βιβλία της που κυκλοφορούν από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ κάνοντας κλικ εδώ
Νεανική Λογοτεχνία

ΓΥΑΛΙΝΟ ΣΠΑΘΙ
Victoria Aveyard
Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 512,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 16,99€
Αν κάτι γνωρίζει η Μάρε Μπάροου, είναι πως διαφέρει. Το αίµα της είναι Κόκκινο –το χρώµα των κοινών θνητών–, αλλά η Ασηµένια ικανότητά της, η δύναµη να δηµιουργεί και να χειρίζεται τον κεραυνό, την έχει µετατρέψει σε ένα όπλο που η βασιλική Αυλή προσπαθεί µε κάθε τρόπο να ελέγξει. Κυνηγηµένη από τον νέο εκδικητικό Ασηµένιο βασιλιά, η Μάρε ξεκινά την αναζήτηση και τη στρατολόγηση και άλλων Κόκκινων και Ασηµένιων µαχητών για να τη συντροφεύσουν στην επανάσταση. Όµως ταυτόχρονα βρίσκεται σε ένα θανάσιµο µονοπάτι, κινδυνεύοντας να γίνει η ίδια το τέρας που προσπαθεί να νικήσει. Θα λυγίσει άραγε κάτω από το βάρος των ανθρώπινων ζωών που θα χαθούν για την επανάσταση ή η εξαπάτηση και η προδοσία τη σκλήρυναν και την άλλαξαν για πάντα; Στο συναρπαστικό δεύτερο βιβλίο της σειράς ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ –που σχεδιάζεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη– η Μάρε έρχεται αντιµέτωπη µε την πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού της.
Για αναγνώστες 14+

ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Victoria Aveyard
Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 464,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 15,98€
Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ, που βρέθηκε στην 1η θέση της λίστας των best sellers των New York Times από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, μας μεταφέρει στο φανταστικό βασίλειο της Νόρτας, όπου πολιτικές πεποιθήσεις, φυλή ή γένος δεν έχουν καµία σηµασία, αφού τα πάντα καθορίζει η κατηγορία αίματος. Όσοι έχουν ασημένιο αίμα θεωρούνται υπεράνθρωποι µε εκπληκτικές ικανότητες. Χάρη στην υπεροχή τους κυριαρχούν και κυβερνούν τους απλούς Κόκκινους, χρησιµοποιώντας τους ως στρατιώτες, εργάτες και υπηρέτες.
Η Μάρε είναι μια συνηθισμένη Κόκκινη μέχρι τη στιγμή που αποκαλύπτεται στους Ασημένιους ότι έχει και αυτή υπεράνθρωπες δυνάµεις – και τότε η ζωή της αλλάζει. Έγκλειστη στο βασιλικό παλάτι και αρραβωνιασµένη µε έναν Ασηµένιο πρίγκιπα, πρέπει να µάθει να κινείται ανάµεσα στις ίντριγκες της αυλής, να χειριστεί το δώρο µιας υπερδύναµης που την ξεπερνά, ν’ αντιµετωπίσει τον έρωτα που γεννιέται µέσα της και να αναγνωρίσει τους εχθρούς της για να καταφέρει να φέρει την ελευθερία στον λαό της.
Για αναγνώστες 14+
Βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά

ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΥ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΝΥ
Σχήμα: 21X29, Σελίδες: 48,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,50€
Τα Μικρά μου Πόνυ είναι ενθουσιασμένα για το μεγάλο πάρτι που θα γίνει σύντομα και έχουν τόσες ετοιμασίες να κάνουν…
Για παιδιά 4+
Ανακαλύψτε και τους υπόλοιπους τίτλους της σειράς ΠΟΝΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ, κάνοντας κλικ εδώ.

ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ
Σχήμα: 21X29, Σελίδες: 48,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,50€
Είναι μια όμορφη μέρα στο νησί του Σόντορ και όλα τα τρενάκια έχουν από μία δουλειά να κάνουν. Τι θα γίνει όμως όταν ο Σπένσερ πάθει ένα ατύχημα;
Για παιδιά 3+
Ανακαλύψτε και άλλα βιβλία δραστηριοτήτων με τον Τόμας το Τρενάκι, κάνοντας κλικ εδώ
Πάμε Διακοπές
ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Ευαγγελία Δεσύπρη
Εικονογράφηση: Κώστας Θεοχάρης
Σχήμα: 21X29, Σελίδες: 40,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 5,50€
Η σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ αποτελείται από τρία βιβλία που έχουν στόχο μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και εξαιρετικές ζωγραφιές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των παιδιών και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους:

ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ
Σε αυτό το βιβλίο τα παιδιά αναγνωρίζουν χρώματα, σχήματα και αριθμούς, αναπτύσσουν την παρατηρητικότητά τους, ανακαλύπτουν περισσότερα για τον κόσμο και προετοιμάζονται για το Νηπιαγωγείο.

ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Στο συγκεκριμένο βιβλίο τα νήπια πειραματίζονται με την ανάγνωση και τη γραφή, κάνουν μετρήσεις και ομαδοποιήσεις, ευαισθητοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα και προετοιμάζονται για την Α΄ Δημοτικού.

ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Σε αυτό το βιβλίο οι μικροί μαθητές επαναλαμβάνουν την ύλη που διδάχτηκαν στην Α΄ τάξη, διασκεδάζουν με σταυρόλεξα και ακροστιχίδες, αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και καλλιεργούν δεξιότητες γραπτού και προφορικού λόγου.
Μάθετε γιατί η σειρά ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ αποτελεί τη διαφορετική πρόταση στο εκπαιδευτικό βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: