Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Νέες κυκλοφορίες | Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ


Τετράδια ονείρων
Ζυράννα Ζατέλη
ISBN: 978-960-03-6228-2
Τιμή: 15,90 €
Έκοβα μ’ ένα τσεκούρι ξύλα και τα έβαζα μέσα σ’ ένα καλάθι. Μου άρεσε αυτή η δουλειά, μ’ ευχαριστούσε να βλέπω ότι χειρίζομαι με άνεση το τσεκούρι, σχεδόν όπως ο μπαμπάς, οι θείοι μου. Ήταν εκεί και μια μεγάλη εγκυκλοπαίδεια με κόκκινο δερματόδετο εξώφυλλο, και της δίνω κι εκεινής μια τσεκουριά! Κι αφού την έκοψα –όχι ακριβώς στη μέση–, άρχισα με ενδιαφέρον να την ξεφυλλίζω. Έβλεπα εικόνες που τις είχα λέει ξαναδεί και μου προκαλούσαν νοσταλγία, έβλεπα κι άλλα πράγματα. Η σταύρωση (του Χριστού να υποθέσω;) πολλές φορές. Τα πουλιά. Ο άντρας με τα μαύρα. Τα μικρούλικα οστά σε μια ταράτσα, σαν μέσα σ’ ένα κόσκινο. Δίπλα βελόνα και κλωστή. Αναρωτιόμουν αν θα του άρεσε να στείλω μερικά τέτοια στον Τάδε... Κάτι και για το δάσος του Βραδεμβούργου. Μια μαύρη τραγουδίστρια πάνω στη χλόη μισοξαπλωμένη, δίπλα σε μια πόλη. Τα παιδιά που έρχονταν απ’ το σχολείο τρώγοντας κάστανα ωμά. Είπα σε κάποιον πως συχνά τώρα τελευταία βλέπω τον Jo. στον ύπνο μου, ποιος ο λόγος;
Τα Τετράδια ονείρων είναι ένα παράξενο και απρόσμενο βιβλίο, όπου η Ζυράννα Ζατέλη αποκαλύπτει τις θρυαλλίδες της γραφής της, τις μύχιες εικόνες που δημιούργησαν το μαγικό της σύμπαν· ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο των ονείρων της –πρωταρχική ύλη της πεζογραφίας της–, με τα αινίγματα του υποσυνείδητου που η ίδια επέλεξε να καταγράψει ανασύροντάς τα από το χάος της ενύπνιας ζωής.



Αγγελική Νικολούλη

12 Ιουλίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία Κλαψινάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη Έρωτας φονιάς την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 8 μ.μ.
Με την Αγγελική Νικολούλη θα συνομιλήσει ο δρ Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας Γιώργος Παπακωνσταντής.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και υπογραφή αντιτύπων.
Βιβλιοπωλείο «Κλαψινάκης»
Ηγουμένου Γαβριήλ 59
Ρέθυμνο, 28310-50200



Νικόλας Ανδρικόπουλος

Βάγια Παπαποστόλου

13 Ιουλίου 2017
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 24ης Γιορτής Βιβλίου, η Έφη Ζάννη αφηγείται την τρυφερή ιστορία της Παραμυθούς της Σελήνης, ο Κωνσταντίνος Ταχταλής τη συνοδεύει με την κιθάρα του και ο Γιώργος Τζάτζιος επιμελείται την εικαστική δράση.
Στην όμορφη αυτή παρέα θα βρίσκεται και η συγγραφέας του βιβλίου Βάγια Παπαποστόλου.
24η Γιορτή Βιβλίου Δράμας
Δράμα


Αγγελική Νικολούλη

14 Ιουλίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Ηρακλείου σας προσκαλούν να συναντήσετε την Αγγελική Νικολούλη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Έρωτας φονιάς την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Public Ηρακλείου
Δαιδάλου 15
Ηράκλειο, 2810-301.850

Δεν υπάρχουν σχόλια: