Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News


Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ βρήκε κατεργασμένο δέρμα αρκούδας

Ένα κατεργασμένο δέρμα νεαρής καφέ αρκούδας εντόπισε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε παραποτάμια περιοχή του Αλιάκμονα! Η ΟΑΕ έφτασε στην περιοχή κατόπιν αναφοράς που έγινε σε ειδησεογραφικό site της Καστοριάς από πολίτη και έπειτα από έρευνα βρήκε το δέρμα του άτυχου ζώου μέσα σε πυκνή βλάστηση. Έπειτα από τη θανάτωση της αρκούδας το δέρμα αφαιρέθηκε ολόκληρο και υπέστη κατεργασία κατά την οποία διατηρήθηκαν τα νύχια της. Επρόκειτο για νεαρό ζώο, ωστόσο το φύλο του δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί.Διαβάστε περισσότερα


Ακόμα ένα τροχαίο με αρκούδα στην περιοχή Κλειδί Αμυνταίου
Στις 19 Ιουλίου 2017, και περίπου στις 03:00 πμ σημειώθηκε για άλλη μια φορά ένα τροχαίο ατύχημα με θύμα μια αρκούδα στη νέα εθνική οδό Αμυνταίου – Φλώρινας στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Όροβου. Στο άτυχο ζώο, ένα νεαρό αρσενικό, o θάνατος επήλθε ακαριαία λόγω εσωτερικής αιμορραγίας που προκλήθηκε από την σφοδρή σύγκρουση. Παρά τις ζημιές στο αυτοκίνητο, ο οδηγός συνέχισε την πορεία του και η τροχαία ενημερώθηκε για το πτώμα του ζώου από άλλους διερχόμενους οδηγούς.
Διαβάστε περισσότερα
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ
ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ BBC
Την Τρίτη 4 Ιουλίου, στο Σκλήθρο Φλώρινας υπήρξε για πολλοστή φορά φέτος κρούσμα παράνομων δηλητηριάσεων. Πολλοί σκύλοι φύλακες κοπαδιών της περιοχής βρήκαν φρικτό θάνατο εξαιτίας των δηλητηριασμένων δολωμάτων που άγνωστος διέσπειρε στην περιοχή. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και δυο Ελληνικοί Ποιμενικοί σκύλοι που είχαν δοθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε κτηνοτρόφο της περιοχής. Οι δυο αυτοί σκύλοι, έζησαν χρόνια προστατεύοντας το κοπάδι από επιθέσεις άγριων ζώων. Μάλιστα το 2015 συνεργείο του BBC, τράβηξε πλάνα από το συγκεκριμένο κοπάδι και μίλησε για την αποτελεσματικότητα των σκυλιών με τον ιδιοκτήτη - κτηνοτρόφο.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αποχαιρέτησε τον παλιότερο εργαζόμενό του
Πριν από λίγες εβδομάδες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αποχαιρέτησε τον κύριο Παύλο, έναν από τους φροντιστές των αρκούδων, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε. Ήταν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και συμπλήρωσε 25 σχεδόν χρόνια εργασίας. Φρόντιζε τις αρκούδες στο Καταφύγιο καθημερινά και... λίγο περισσότερο την Τασούλα στην οποία έχει αδυναμία καθώς ήταν εκείνος που την τάιζε όταν είχε βρεθεί ως ορφανό αρκουδάκι σε ηλικία μόλις λίγων μηνών. Αποχαιρετήσαμε τον κύριο Παύλο με το σεβασμό που άξιζε η 25χρονη παρουσία του στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ αλλά και σίγουροι ότι θα έρχεται συχνά να βλέπει αρκούδες στο Καταφύγιο.


Όλα πηγαίνουν καλά για τον Μπρούνο και τη Μάσα
Πολύ καλά εξελίσσεται το πρόγραμμα ανατροφής του Μπρούνο και της Μάσα, των δύο ορφανών αρκούδων που ήρθαν από το Μαυροβούνιο. Τα δύο αδέρφια μεγαλώνουν κανονικά και απ' ό,τι φάνηκε από τις πρώτες ημέρες έχουν συνηθίσει την τροφή και το γάλη που τους δίνεται χωρίς προβλήματα. Ο Μπρούνο έχει ήδη ανακτήσει τις δυνάμεις του και έχει μεγαλώσει αισθητά, φτάνοντας την Μάσα η οποία όταν ήρθαν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ήταν πιο μεγαλόσωμη. Στη σελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Facebook μπορείτε να παρακολουθείτε βίντεο και νέα από την ανατροφή και την καθημερινότητά τους.
Δείτε το πιο πρόσφατο βίντεο
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: