Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News


Το Περιβαλλοντικό Κέντρο ανοικτό για όλο τον Αύγουστο
Σκέφτεστε μία απόδραση από τη ζέστη; Το Καταφύγιο της Αρκούδας και το Κέντρο Ενημέρωσης στο Νυμφαίο έως το τέλος του Αυγούστου λειτουργούν κάθε μέρα, ενώ το Καταφύγιο του Λύκου όλες τις ημέρες εκτός Τετάρτης έως τις 27 Αυγούστου. Ωράριο λειτουργίας: 10.00 - 16.30. Για πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας μπορείτε να καλείτε στα γραφεία μας στο 2386041500.

Αναζητώντας το στίγμα του "Νίκου"
Η Ομάδα Πεδίου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε αναζήτηση σήματος από το κολλάρο-πομπό του "Νίκου". Ο "Νίκος", είναι η αρκούδα που εισέβαλε πριν από λίγο καιρό στο Καταφύγιο σε αναζήτηση τροφής και έπειτα από μία συντονισμένη επιχείρηση απομακρύνθηκε με ασφάλεια. Χάρη στο κολλάρο που του τοποθέτησε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρακολουθούμε την πορεία του, κάτι που είναι χρήσιμο, μεταξύ άλλων, και για ερευνητικούς σκοπούς για τη ζωή της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα.
Δύο νέοι ποιμενικοί προστέθηκαν στους γεννήτορες του Κέντρου
Δύο νέα σκυλιά έχουν προστεθεί στο Κέντρο Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Πρόκειται για τη Λούνα και τη Σολ. Η Λούνα είναι κόρη του Στράτη και της Μούσας και γεννήθηκε στις 30 Μαΐου. Είναι πολύ κοινωνική και φιλική με τα άλλα σκυλιά και έχει ακριβώς τα χρώματα της μητέρας της, της Μούσας. Η Μούσα και ο Στράτης είναι και οι δύο αναγνωρισμένοι από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας. Η Σολ είναι το μοναδικό κουτάβι που γεννήθηκε από την Ρέα και τον Ζέφυρο, την 1η Ιουνίου. Είναι πολύ ανεπτυγμένη και μεγαλόσωμη και έχει σπάνιο λευκό χρώμα. Είναι πολύ ζωηρή και κυριαρχική και της αρέσουν πολύ τα παιχνίδια με τους ανθρώπους. Η Ρέα και ο Ζέφυρος είναι και οι δυο αναγνωρισμένοι από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας.
Η BARFFOOD υποστηρίζει για μία ακόμη χρονιά τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Η BARFFOOD για τρίτη συνεχή χρονιά υποστηρίζει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία της άγριας ζωής. Συγκεκριμένα υποστηρίζει τη διατροφή του νεότερου λύκου του Καταφυγίου, της Οριάννας, με τη χορηγία 100% φυσικής τροφής χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά που καλύπτει τις ανάγκες της για ένα χρόνο.


Βίντεο από εθελοντές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας των νέων Erasmus+ με θέμα την Διατήρηση της Άγριας Ζωής, 5 φοιτητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν μία καμπάνια για ενα προστατευόμενο στην Ελλαδα είδος. Επέλεξαν γι αυτό την καφέ αρκούδα και ο στόχος που έθεσαν ήταν η προώθηση του εθελοντισμού στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Έτσι λοιπόν η Ζωή Δημητρουλάκη, η Πωλίνα Ιωαννίδου, η Χρυσάνθη Πιταούλη, ο Θοδωρής Πίτρης και ο Στρατής Σταμπουλής έγιναν εθελοντές στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για τρεις μέρες και δημιούργησαν αυτό το εξαιρετικό βίντεο με σκοπό να προβάλουν το έργο του και να δείξουν στους νέους ότι ο εθελοντισμός συνδυάζεται με πολύ όμορφες στιγμές κοντά στη φύση.
Δείτε το βίντεο
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: