Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τα νέα του Πολυχώρου

www.metaixmio.gr/polychoros
Περισσότερες ιδέες, περισσότερες δράσεις στο νέο φθινοπωρινό πρόγραμμα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ πιστός στο ραντεβού του, όπως κάθε χρόνο, έχει ετοιμάσει για τη νέα σεζόν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνει σεμινάρια για ενηλίκους, ενημερωτικές ημερίδες για γονείς και εκπαιδευτικούς, διαδραστικά εργαστήρια για γονείς (Σχολή Γονέων) που τους βοηθούν στη δημιουργία αρμονικής σχέσης με τα παιδιά τους, Λέσχες Ανάγνωσης για μικρούς και μεγάλους, αφιερώματα σε συγγραφείς και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις. Πάρτε μια πρώτη γεύση ΕΔΩ.
Κάθε εβδομάδα, όπως πάντα, θα λαμβάνετε την εβδομαδιαία μας ενημέρωση με πληροφορίες για την κάθε μας δράση και λεπτομέρειες για τον τρόπο συμμετοχής σας.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ντετέκτιβ Κλουζ και CSI Kids
Η υπόθεση των χαμένων κόμικς
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στις 7:30 μ.μ.
Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου για παιδιά 9-11 ετών με αφορμή τη σειρά βιβλίων «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ»
Τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ για μια μέρα σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του αγαπημένου τους ήρωα. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις που διδάσκονται και δεξιότητες που ασκούνται στο σχολείο, στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής, της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Μαθηματικών.
Την ιστορία έχει σχεδιάσει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φιλιώ Λαζανά και την παρουσιάζει μαζί με την έμπειρη ηθοποιό και εμψυχώτρια Αθηνά Μπερδέκα.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος: 6 ευρώ για κάθε παιδί
Μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν: 45
Το παιχνίδι θα επαναληφθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στις 12:30 το μεσημέρι
Με τη συμμετοχή στο παιχνίδι δίνεται δωρεάν σε κάθε παιδί το καπέλο του Κλουζ, αυτοκόλλητο του CSI Kids και μια ιστορία μυστηρίου που καλούνται να λύσουν.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
Δείτε περισσότερα…

Δε θέλω να πάω σχολείο από τη νέα σειρά «Οδός των φίλων»
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών
Αν η αρχή στο σχολείο μάς γεμίζει φόβους, είναι σημαντικό να συζητάμε για αυτούς με τους αγαπημένους μας, όπως οι φίλοι μας. Θα ανακαλύψουμε μαζί τους ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι και τόσο δύσκολα τελικά ή μάλλον μπορεί να είναι απολαυστικά και να έχουν πλάκα!
Την εκδήλωση συντονίζει η ηθοποιός και εμψυχώτρια Ειρήνη Κουμπαρούλη.
Είσοδος ελεύθερη – Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
Δείτε περισσότερα…

Γράψε τις καλύτερες ιστορίες
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12:30 το μεσημέρι
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη
Για παιδιά 8-11 ετών
Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες; Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν μια ιστορία, όχι απλά καλή, αλλά φοβερή; Ποιοι είναι οι τρόποι και οι τεχνικές για να γράφουμε ενδιαφέρουσες ιστορίες και να το διασκεδάζουμε κιόλας;
Μικροί συγγραφείς, ελάτε να παίξουμε με δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν
να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να ξεκινήσετε την ιστορία σας.Μπορείτε να φέρετε μαζί σας τις δικές σας ιστορίες ή τα αγαπημένα σας βιβλία για να εμπνευστούμε από αυτά!
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήρι είναι η αγορά του βιβλίου Γράψε τις καλύτερες ιστορίες (λιανική τιμή: 11 ευρώ) πριν από την έναρξή του.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
Δείτε περισσότερα…


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Πώς η ορθογραφία μπορεί να γίνει διασκέδαση στην τάξη και στο σπίτι
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, στις 7 μ.μ.
Εργαστήριο για δασκάλους και γονείς με αφορμή το βιβλίο Τόνοι, τόνοι και Τόνι του Πάνου Χριστοδούλου
Ο Πάνος Χριστοδούλου, βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στο εργαστήρι αυτό θα συζητήσει με τους δασκάλους και τους γονείς για το πώς το βιβλίο του συνιστά ένα χρήσιμο και διασκεδαστικό εργαλείο εκμάθησης ορθού τονισμού και ορθογραφίας και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στην τάξη όσο και στο σπίτι.
Στη διάρκεια του εργαστηρίου, το οποίο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα, θα θιγούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά στον ορθό τονισμό των λέξεων. Μέσα από τον διάλογο και διάφορες καινοτόμες ασκήσεις και δράσεις θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους συμμετάσχουν να ανακαλύψουν αλλά και να επινοήσουν έξυπνους και ψυχαγωγικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να διδάξουν στα παιδιά ορθογραφία και σωστή χρήση των τόνων.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήρι είναι η αγορά του βιβλίου Τόνοι, τόνοι και Τόνι(λιανική τιμή: 11 ευρώ) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
Δείτε περισσότερα…


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Γιατί μας αρέσει η Camilla Lackberg και τα βιβλία της
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8 μ.μ.
Μια βραδιά αφιερωμένη στη σουηδέζα βασίλισσα του αστυνομικού με αφορμή το νέο της βιβλίο, τη δέκατη περιπέτεια του Πάτρικ και της Ερίκα
Κάθε νέο βιβλίο της Lackberg είναι εγγυημένα συναρπαστικό κι έτσι οι φανατικοί της σειράς της Φιελμπάκα (ένα γραφικό ψαροχώρι 140 χλμ. περίπου από το Γέτεμποργ, όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση όλων των ιστοριών της και που είναι ταυτόχρονα η γενέτειρα της συγγραφέα) αναμένουν πώς και πώς την επόμενη περιπέτεια του αγαπημένου ζευγαριού της αστυνομικής λογοτεχνίας. Η Μάγισσα θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου 2017 και το γιορτάζουμε με μια βραδιά αφιερωμένη στη σουηδέζα συγγραφέα και στα βιβλία της.
Την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 (πρώτη μέρα κυκλοφορίας της Μάγισσας), στις 8 το βράδυ, η δημοσιογράφος Ρένια Τσιτσιμπίκου σάς περιμένει στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), για να συνομιλήσει με όλους εσάς για την αγαπημένη σας Camilla Lackberg και τον μυστηριώδη κόσμο των βιβλίων της. Επειδή όμως μια τέτοια μαγική βραδιάδεν μπορεί παρά να κρύβει και πολλές εκπλήξεις και μοναδικά δώρα, δεν θα σας τα αποκαλύψουμε όλα. Μόνο όσοι βρεθούν εκείνο το βράδυ θα τα μάθουν όλα από πρώτο χέρι· για το νέο βιβλίο, για την ίδια τη συγγραφέα και τους ήρωές της.
Ελάτε να συζητήσουμε για τη σουηδέζα Αγκάθα Κρίστι που καθήλωσε εκατομμύρια αναγνώστες!
Είσοδος ελεύθερη

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Για παιδιά 7-9 ετών και 10-12 ετών
Με αφορμή τα βιβλία, οι μικροί συμμετέχοντες μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία.
Σας καλούμε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6 μ.μ. Συντονίζει η εκπαιδευτικός Άλκηστη Χρονάκη.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
Δείτε περισσότερα…


ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
«ΞΑΝΑΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ»
Σεμινάριο αυτοβελτίωσης από το Believe in You
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλουν να μάθουν να αντιμετωπίζουν θετικά τη ζωή και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της ψυχολόγου Καλλιόπης Εμμανουηλίδου. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν χρήσιμα εργαλεία, όπως το χιούμορ και η θετική σκέψη, που θα τους βοηθήσουν να διαχειρίζονται κάθε αναποδιά της ζωής.
• «Πώς αντιμετωπίζουμε τα δυσάρεστα γεγονότα της ζωής» Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, 6-9 μ.μ.
• «Κατακτώντας την ευτυχία» Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, 6-9 μ.μ.
• «Πώς να αντιμετωπίζουμε με χιούμορ τη ζωή» Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, 6-9 μ.μ.
Εισηγήτρια: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια
Για την κράτηση της θέσης είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ.
Δείτε περισσότερα…

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1(Κε.Δι.Βι.Μ.1), έχει προγραμματίσει και τη νέα σεζόν σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που απευθύνονται σε ενηλίκους.
1. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Μυθιστόρημα / Διήγημα (διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις) με τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Τζαμιώτη
2. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής Παιδικού Βιβλίου (για αρχαρίους) (διάρκεια: 20 ώρες / 8 συναντήσεις) με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ιωάννα Μπαμπέτα
3. Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας (διάρκεια: 5 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη συγγραφέα-φιλόλογο Σοφία Νικολαΐδου
4. Εντατικό εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής «Πώς έρχονται οι λέξεις: Η αρχή της ιστορίας» (διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη συγγραφέα-φιλόλογο Σοφία Νικολαΐδου
5. Σεμινάριο εμψύχωσης ομάδας και διασκευής λογοτεχνικού κειμένου: «Πώς “ζωντανεύουμε” ένα παιδικό βιβλίο» (διάρκεια: 22 ώρες / 9 συναντήσεις) με την παιδαγωγό, εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη
6. Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (εργαστηριακά μαθήματα διάρκειας 31 διδακτικών ωρών / 9 συναντήσεις) με την Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Άννα Ιορδανίδου
7. Σεμινάριο εκδοτικής διαδικασίας / παραγωγής βιβλίου: «Από το χειρόγραφο στο βιβλίο» (διάρκεια: 12,5 ώρες / 5 συναντήσεις) με τις επιμελήτριες Ελένη Μπούρα και Ειρήνη Χριστοπούλου
Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
• Έκπτωση 30% στις αγορές βιβλίων (εκτός ενιαίας τιμής) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
• Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους.
• Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
• Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., σας περιμένουμε σε μια open day συνάντησηόπου οι εισηγητές και οι διδάσκοντες των σεμιναρίων θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου και θα απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις. Επιπλέον, μόνο για εκείνη την ημέρα, αλλά και για όσους πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους έως την open day, θα ισχύει έκπτωση 10% στα δίδακτρα κάθε σεμιναρίου, εφόσον πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας (εξόφληση προκαταβολής). Παλιοί και νέοι μαθητές του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, επωφεληθείτε της προσφοράς μας και ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα των σεμιναρίων.

ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Κύκλος διαδραστικών εργαστηρίων που βοηθούν τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.
Εισηγήτρια: Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας
1η συνάντηση την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 7-9 μ.μ., με θέμα «Μετάβαση στην εφηβεία»
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Δείτε τις υπόλοιπες συναντήσεις και θεματικές και διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.
Δηλώσεις συμμετοχής στις δράσεις του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στοpolychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει, καθώς και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας), εάν πρόκειται για εκδήλωση ή εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά.
Δείτε περισσότερα…

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Οι εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας περιμένουν στο 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
Ελάτε στο περίπτερό μας (αρ. 93-95-97) έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017, για να ξεφυλλίσετε τα βιβλία μας, να ανακαλύψετε τις εκδηλώσεις και τις άλλες δράσεις μας, αλλά και για να σας προμηθεύσουμε με πλούσιο ενημερωτικό υλικό. Ζητήστε τους καταλόγους μας για να ενημερωθείτε για νέες και παλιότερες εκδόσεις.
Συναντήστε και γνωρίστε από κοντά συγγραφείς μας.
• Το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, η Κατερίνα Ζαρόκωστα υπογράφει το νέο της βιβλίο με τίτλοΟι αδερφές Ραζή, ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που παρακολουθεί την προσαρμογή και εξέλιξη της πρώτης και δεύτερης γενιάς προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη και δείχνει πώς τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα επηρέασαν δραματικά τη ζωή τους.
• Την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, ο Βασίλης Αλεξάκης συζητά με τους αναγνώστες για το συγγραφικό του εργαστήρι, την έμπνευση, την τέχνη της γραφής και υπογράφει τα βιβλία του.
Για τους μικρούς μας φίλους
• Ο ντετέκτιβ Κλουζ αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει νέες μυστηριώδεις υποθέσεις και περιμένει τους μικρούς του φίλους που διαθέτουν φαντασία και καλά ακονισμένο μυαλό, για να λύσουν γρίφους και μυστήρια. Την εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, εμψυχώνει η ομάδα «Δον Κιχώτες».
• Η συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη και οι Πράκτορες του Πλανήτη βολτάρουν στο Ζάππειο και καλούν τα παιδιά σε μια νέα απόρρητη αποστολή διάσωσης του πλανήτη την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στο περίπτερο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ!
Διαβάστε περισσότερα για το φεστιβάλ (ώρες λειτουργίας) και το φετινό αφιέρωμα ΕΔΩ.
Δηλώσεις συμμετοχής στις δράσεις του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του σεμιναρίου/εργαστηρίου που σας ενδιαφέρει, καθώς και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας), εάν πρόκειται για εκδήλωση ή εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: