Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Τα νέα βιβλία του Σεπτεμβρίου είναι εδώ!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Απόδρασε από την καθημερινότητα ή δες τη με άλλη οπτική μέσα από ένα βιβλίο. Οι προτάσεις που σου ετοιμάσαμε είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, καθώς οι νέες κυκλοφορίες του Σεπτεμβρίου είναι επιτέλους εδώ!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΘΕΑΚΗ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ
Καλιφόρνια, δεκαετία του 1930. Η νεαρή Περσεφόνη Λυδάκη, κόρη Ελλήνων μεταναστών, είναι τρελά ερωτευμένη με τον Αντόνιο, γιο του αριστοκράτη αφεντικού της οικογένειάς της, Φερνάντο Λοπέζ. Ο Αντόνιο ισχυρίζεται ότι νιώθει το ίδιο, όμως, η απρόσμενη και απαράδεκτη συμπεριφορά του προς την Περσεφόνη θα βάλει ταφόπλακα στη σχέση τους και θα απομακρύνει την κοπέλα από την οικογένειά της και την πατρίδα της.
ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 80.000 ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΒΑΝΕΣΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ ΚΙ ΑΛΑΤΙ
Από την Ήπειρο του 1940, παραμονές της επίθεσης των Ιταλών του Μουσολίνι, στην Απελευθέρωση και στον Εμφύλιο, και σχεδόν ως την Ελλάδα τού σήμερα, με ενδιάμεσους σταθμούς σε Αθήνα, Ρώμη, Χαϊδελβέργη, η ζωή του Αντρέα, καθηγητή φιλοσοφίας, κυλά σαν το τρεχούμενο νερό, μέχρι τη μέρα που θα αλλάξει για πάντα το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν του.
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
Πόσες αλήθειες μπορεί να κρύβει μια ιστορία μυθοπλασίας;
Noέμβριος 2015, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ. Μαζί με τη διαθήκη της μητέρας της, η νεαρή φοιτήτρια Αγνή Μάρκου θα παραλάβει και ένα βιβλίο. Στις σελίδες του κρύβονται όλα τα μυστικά που η μητέρα της δεν τόλμησε ποτέ να της φανερώσει όσο ζούσε· μυστικά μιας ζωής που τη σημάδεψαν ασίγαστα πάθη, λυσσαλέοι έρωτες και ανεξιχνίαστα εγκλήματα.
Όταν οι αλήθειες που φωλιάζουν μέσα σε μια θανάσιμη ιστορία είναι περισσότερες από τους μύθους, τότε οι ανατροπές αποδεικνύονται ολέθριες...
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΛΙΑΝ ΜΟΡΙΑΡΤΙ
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ
Ο Σαμ και η Κλέμενταϊν έχουν μια υπέροχη αν και πολυάσχολη ζωή. Έχουν δύο κοριτσάκια, ο Σαμ μόλις ξεκίνησε τη δουλειά των ονείρων του και η Κλέμενταϊν, η οποία είναι τσελίστρια, προετοιμάζεται για τη σημαντικότερη ακρόαση της ζωής της.
Η Κλέμενταϊν και η Έρικα είναι φίλες από παιδιά. Μόνο μία ματιά είναι αρκετή για να συνεννοηθούν απόλυτα. Η σχέση τους, όμως, είναι σύνθετη. Έτσι, όταν η Έρικα τους προσκαλεί την τελευταία στιγμή σε μπάρμπεκιου με τους γείτονές της Τίφανι και Βιντ, η Κλέμενταϊν και ο Σαμ δέχονται αμέσως. Οι φανταχτερές προσωπικότητες της Τίφανι και του Βιντ θα είναι, αν μη τι άλλο, διασκεδαστικές.
Συγγραφέας των μπεστ σέλερ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ και ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ, με πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα, μεταφρασμένο σε 41 γλώσσες.

ΛΙΑΝ ΜΟΡΙΑΡΤΙ
ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ
Ένας φόνος... ένα τραγικό ατύχημα... ή απλώς γονείς που συμπεριφέρονται άσχημα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος είναι νεκρός.
Η Μάντλιν είναι μια δυναμική γυναίκα. Είναι αστεία, δηκτική και παθιασμένη. Θυμάται τα πάντα και δε συγχωρεί τίποτα. Η Σελέστ διαθέτει εκείνη την ομορφιά που κάνει τους άλλους να τη χαζεύουν. Ωστόσο πληρώνει το τίμημα αυτής της ψευδαίσθησης τελειότητας. Η νεοαφιχθείσα Τζέιν είναι τόσο νέα, που μια άλλη μητέρα την μπερδεύει για νταντά. Κρύβει ένα μυστηριώδες παρελθόν και μια λύπη που δεν ταιριάζει στα χρόνια της. Οι τρεις γυναίκες βρίσκονται σε διαφορετικά σταυροδρόμια, όμως θα καταλήξουν στο ίδιο σοκαριστικό σημείο.
Μια αποκαλυπτική ματιά στις συζυγικές και οικογενειακές σχέσεις αλλά και στα μικρά ψέματα που μπορούν να αποδειχθούν μοιραία.
#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΤΙΜHΘΗΚΕ ΜΕ 8 ΒΡΑΒΕΙΑ EMMY

ΡΙΝΤΙΑΝ ΜΠΡΟΥΚ
ΣΥΜΒΙΩΣΗ
Το 1946, στη μεταπολεμική Γερμανία, η Ρέιτσελ καταφτάνει στα χαλάσματα του Αμβούργου μαζί με τον γιο της, Έντμουντ. Εκεί σμίγει ξανά με τον σύζυγό της, Λιούις, Βρετανό συνταγματάρχη που συμμετέχει στην ανοικοδόμηση της ρημαγμένης πόλης. Φτάνοντας, όμως, στο νέο της σπίτι, η Ρέιτσελ αιφνιδιάζεται από την τολμηρή απόφαση του συζύγου της: θα μοιράζονται το μεγάλο οίκημα με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, έναν Γερμανό χήρο και τη δύστροπη κόρη του. Σε αυτή την τεταμένη ατμόσφαιρα, η εχθρότητα και ο θρήνος θα δώσουν σταδιακά τη θέση τους στο πάθος και στην προδοσία.
Μια βαθιά συγκινητική ιστορία για μια αγάπη που γεννιέται από το μίσος.
Σύντομα κινηματογραφική ταινία.
Κυκλοφορεί σε 24 χώρες.

ΛΙΝΑ ΒΟΛΦ
ΟΙ ΠΟΛΥΓΛΩΤΤΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ
Η Έλινορ ζει σ' ένα μικρό χωριό στη νότια Σουηδία. Η ίδια γράφει στο προφίλ της σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών: Είμαι τριάντα έξι ετών και ψάχνω για έναν τρυφερό, αλλά όχι και πολύ τρυφερό άντρα . Αλλά οι άντρες που συναντάει δεν είναι αυτό που ήλπιζε. Και ο έρωτας εξακολουθεί να είναι μακρινό όνειρο.
Τρεις άνθρωποι κυνηγούν την αγάπη, σ' ένα πανέμορφο μυθιστόρημα, βραβευμένο με το August Prize.
ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

ΜΠΙΛ ΚΟΥΕΪΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ
Γιατί δεν τα καταφέρνετε, παρόλο που κάνετε το σωστό; Διότι το κάνετε λάθος!
Το 2001, ο Μπιλ Κουέιν άκουσε την ιστορία μιας νέας επιχείρησης που δανείστηκε από επενδυτές και έχασε μέσα σε έξι μήνες 50 εκατομμύρια δολάρια! Ωστόσο, αυτοί οι επιχειρηματίες δεν κρύφτηκαν αλλάζοντας τα ονόματά τους (όπως θα έκαναν οι περισσότεροι), αντίθετα τόλμησαν να ζητήσουν από τους επενδυτές άλλα 50 εκατομμύρια δολάρια – και τα πήραν! Πώς το έκαναν; Για να το μάθετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το Λάθος #1, «Αποδέχομαι την αποτυχία, αντί να την πλασάρω σαν εμπειρία».
Δοκιμάστε έναν εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων και κατακτήστε όλα όσα ονειρεύεστε.

ΜΑΡΝΙ ΟΛΝΤ
ΚΡΑΣΙ. ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΑΝΕΤ ΜΟΛΝΤΒΕΡ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ
Το ΚΡΑΣΙ. ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ αποτελεί μία λεπτομερειακή και άκρως ενδιαφέρουσα εξερεύνηση στον κόσμο του κρασιού. Μάθετε πώς να γεύεστε το κρασί, πώς να επιλέγετε κρασιά που θα απολαύσετε, πώς να τα αποθηκεύετε και να τα σερβίρετε ώστε να αναδύονται τα αρώματα και να αναδεικνύεται η γεύση τους. Λατρεύετε τον καφέ; Το βιβλίο ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ θα σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε και να απολαύσετε μια τέλεια κούπα καφέ! Μέσα στις σελίδες του θα βρείτε περισσότερες από 100 συνταγές από όλο τον κόσμο που θα σας ενθουσιάσουν, καθώς και έναν οδηγό για τα πιο σημαντικά είδη καφέ παγκοσμίως, από τους κόκκους Arabica και Robusta μέχρι Typica και Bourbon.
e-books
Με περισσότερες από 1.350 επιλογές τίτλων σε e-books, που αυξάνονται καθημερινά, απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!





Το μπεστ σέλερ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ τιμήθηκε με 8 βραβεία EMMY!
Η 69η τελετή απονομής των μεγάλων βραβείων της αμερικανικής τηλεοπτικής βιομηχανίας (τα γνωστά Emmy) διεξήχθη στο Λος Άντζελες το βράδυ της Κυριακής. Ως καλύτερη μίνι-σειρά τιμήθηκε το Big Little Lies (HBO), που βασίζεται στο bestseller μας ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ της Λιάν Μοριάρτι! Το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου σε τηλεταινία ή μίνι σειρά δόθηκε στη Νικόλ Κίντμαν. Η σειρά ασχολήθηκε με το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών τάξεων. Απέσπασε συνολικά 8 βραβεία, με βασικότερα εκείνα της Καλύτερης Μίνι Σειράς και ερμηνειών για τους Νικόλ Κίντμαν, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και Λόρα Ντερν.

Η Δήμητρα Μανθεάκη γράφει για το νέο της μυθιστόρημα Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ

Σκληρές αλήθειες. Πόσες αλήθειες μπορεί να κρύβει μια ιστορία μυθοπλασίας;
ΠΡΟΣΩΠΑ

Συγγραφέας του μήνα
Δήμητρα Μανθεάκη
Κριτική
Ένα «νανούρισμα» για παιδεία και εξουσία – ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Κριτική
Οι τελευταίες ημέρες του τρόμου – ΤΟ ΒΗΜΑ
Συνέντευξη
Μάρω Βαμβουνάκη – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Από ζάχαρη κι αλάτι Βανέσα Αδαμοπουλου
Σκληρές Αλήθειες
Ηλίας Μωραΐτης
Η Ισμήνη Μπάρακλη μιλάει στην εκπομπή ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Ο Μάνος Σφακιανάκης μιλάει στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΡΙΝΤΙΑΝ ΜΠΡΟΥΚ ΣΥΜΒΙΩΣΗ
Πιο κάτω στον δρόμο, γυναίκες και παιδιά έστεκαν γύρω από χαλάσματα, αναζητώντας τροφή ή προσπαθώντας να περισώσουν κομμάτια από το παρελθόν τους. Μαύροι σταυροί σημάδευαν τα μέρη όπου πτώματα περίμεναν για να ταφούν. Και παντού προεξείχαν από το έδαφος οι παράξενες καμινάδες μια υπόγειας πόλης που ξερνούσαν μαύρο καπνό στον ουρανό.
«Κουνέλια;» ρώτησε ο Λιούις, βλέποντας πλάσματα να εμφανίζονται από αόρατες τρύπες στο έδαφος.
«Trümmerkinder!» είπε ο Σρέντερ με ξαφνικό θυμό. Και ο Λιούις είδε ότι τα κινούμενα πλάσματα ήταν όντως «παιδιά των χαλασμάτων» και ότι έβγαιναν από τις τρύπες τους επειδή τα τραβούσε το αυτοκίνητο. «Ungeziefer!»,* είπε ο Σρέντερ με αδικαιολόγητη οργή καθώς τρία από τα παιδιά –ήταν δύσκολο να καταλάβεις αν ήταν αγόρια ή κορίτσια– έτρεξαν κατευθείαν μπροστά στο αμάξι. Ο Σρέντερ κόρναρε προειδοποιητικά, αλλά ο μαύρος όγκος της Mercedes που πλησίαζε δεν τα τρόμαξε. Παρέμειναν στη θέση τους και ανάγκασαν τον Σρέντερ να σταματήσει.
«Weg! Schnell!»,** ούρλιαξε ο Σρέντερ, με τις φλέβες στον λαιμό του να πάλλονται από ασυγκράτητη οργή. Πάτησε πάλι την κόρνα, αλλά ένα παιδί –ένα αγόρι που φορούσε ρομπ-ντεσαμπρ και αγγλικό κράνος–, πλησίασε άφοβα την πλευρά όπου καθόταν ο Λιούις, πήδησε πάνω στο μαρσπιέ, κι άρχισε να χτυπά το παράθυρο.
«Τι έκεις, Τόμη; Έκεις κωλοσάντβιτς; Τσοκολάτα;»*«Παράσιτα!» (Σ.τ.Μ.)
**«Φύγετε! Γρήγορα!» (Σ.τ.Μ.)



ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654

Δεν υπάρχουν σχόλια: