Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#630
Προκλητικές, ξεκαρδιστικές και απρόβλεπτες συνομιλίες ανάμεσα σε γυναίκες κάθε ηλικίας εκτυλίσσονται με φόντο ένα χαμάμ στην Αλγερία, στο συναρπαστικό φιλμ Ακόμη κρύβομαι για να καπνίσω της Ραϊανά, που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Η ταινία γοήτευσε τους κριτικούς κι απέσπασε το βραβείο Κοινού στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας μη χάσετε ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα -Στο τέλος του τούνελ του Ροντρίγκο Γκράντε.
 
  Δείτε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ (21-27/9/2017)
ΑΚΟΜΑ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΩ
Ραϊανά
Γαλλία - Ελλάδα - Αγλερία
2016
 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ

Ροντρίγκο Γκράντε
Ισπανία - Αργεντινή
2016
 
TANNA

Μάρτιν Μπάτλερ, Μπέντλι Ντιν
Αυστραλία
2016
 
 
 
CineΚάρταf: η κάρτα μέλους του Φεστιβάλ
Δείτε τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής στο Ολύμπιον και την Αποθήκη 1 με τη CineΚάρταf, την κάρτα μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που σας προσφέρει εξαιρετικά προνόμια για όλη την κινηματογραφική χρονιά! Απολαύστε τις ταινίες πρώτης προβολής στις αίθουσες του ΦΚΘ μόνο με 4 ευρώ.
 
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Το αστικό τοπίο και οι φιλμικές μεταμορφώσεις του πρωταγωνιστούν στις δράσεις του Μουσείου Κινηματογράφου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που φέτος πραγματοποιούνται από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, με θέμα «ΠΟΛ(ε)ΙΣ».  Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και προβολές εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ ενώ στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2017, η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη.
 
Η προσφορά του Σεπτεμβρίου!
Τον Σεπτέμβριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Alain Guiraudie. Με τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες και αρκετές μικρού και μεσαίου, ο Αλαίν Γκιροντί στο έργο του αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία σαν μια φυσιολογική κατάσταση της ύπαρξης, μακριά από τα προοδευτικά στερεότυπα της ανάδειξης της Ετερότητας και της αποδοχής του διαφορετικού Άλλου. Με κείμενα, κυρίως από έλληνες κριτικούς, συνεντεύξεις και σχολιασμένη φιλμογραφία, το βιβλίο μας εισάγει στον ιδιαίτερο κόσμο του γάλλου σκηνοθέτη. Τιμή προσφοράς: 3,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια: