Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#631
Μια συγκλονιστική ωδή στη ζωή και την αγάπη, αλλά και τον συλλογικό αγώνα προς έναν ιερό κοινό σκοπό, είναι το φιλμ 120 χτύποι το λεπτό του Ρομπέν Καμπιγιό, που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Η ταινία γοήτευσε στο Φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής αλλά και το Βραβείο FIPRESCI. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το καθηλωτικό αντιπολεμικό φιλμ Παράδεισος του Αντρέι Κοντσαλόφσκι, που απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (28/9-4/10)
120 ΧΤΥΠΟΙ ΤΟ ΛΕΠΤΟ
Ρομπέν Καμπιγιό
Γαλλία, 2017
 
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Αντρέι Κοντσαλόφσκι
Ρωσία - Γερμανία
2016
 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ
Ροντρίγκο Γκράντε
Ισπανία - Αργεντινή
2016
 
ΑΚΟΜΑ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΩ

Ραϊανά
Γαλλία - Ελλάδα - Αλγερία
2016
 
TANNA

Μάρτιν Μπάτλερ, Μπέντλι Ντιν
Αυστραλία
2016
 
 
 
58ο ΦΚΘ: Ματιές στα Βαλκάνια 
Oι Ματιές στα Βαλκάνια του 58ου ΦΚΘ προτείνουν ένα εκρηκτικό μείγμα ταινιών με φιλμ που εξερευνούν όλα τα είδη: Από φιλμ επιστημονικής φαντασίας με την υπογραφή του Σεμίχ Καπλάνογλου, μέχρι μαύρη κωμωδία και πολιτικό δράμα. Παράλληλα, το τμήμα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα που δεν πρέπει να χάσετε, με έντεκα αριστουργηματικές βαλκανικές ταινίες που βασίστηκαν σε λογοτεχνικά βιβλία, οι επτά από τις οποίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
 
Αστυνομικές ιστορίες του Χονγκ Κονγκ 
Από τον Μπρους Λι στο κλασικό πλέον φιλμ Enter the Dragon στον Τζάκι Τσαν και τον Τσόου Γιουν Φατ, οι πιο γνωστοί και θεαματικοί κινηματογραφικοί ήρωες του Χονγκ Κονγκ πρωταγωνιστούν στο απολαυστικό αφιέρωμα Αστυνομικές Ιστορίες από το Χονγκ Κονγκ, σε ταινίες ανατρεπτικές, γεμάτες δράση, που καθηλώνουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό (28 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).
 
19ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών
Η αγάπη κι ο έρωτας, το κοινωνικό φύλο και η σεξουαλική ταυτότητα, οι φιλικές και ερωτικές σχέσεις, τα ταμπού και τα ανθρώπινα δικαιώματα: ένα πληθωρικό καλειδοσκόπιο ανθρώπινων ιστοριών ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη μέσα από τις ταινίες που φιλοξενούνται φέτος στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών) Ταινιών (29 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου, αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος).
 
Αβάν πρεμιέρ του ντοκιμαντέρ Πώς να κλέψετε μια καρέκλα
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή αβάν πρεμιέρ με ελεύθερη είσοδο, σε συνεργασία με τα 52α Δημήτρια. Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στις 20:00, σας περιμένουμε στο Ολύμπιον για την προβολή του ντοκιμαντέρ Πώς να κλέψετε μια καρέκλα του Κωνσταντίνου Καμπούρογλου.
Τετάρτες στο Λιμάνι με CineDoc
Ξεπερνούν διαρκώς τα σωματικά και πνευματικά τους όρια. Βρίσκουν τρόπους να δημιουργούν, να προσφέρουν, να εμπνέουν. Είναι διάσημοι αλλά και άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι οι ήρωες στα βραβευμένα ντοκιμαντέρ του CineDoc, με το οποίο συνεργάζεται για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι προβολές του CineDoc θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, από τις 4 Οκτωβρίου 2017 έως τις 25 Απριλίου 2018. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: