Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News Οκτώβριος 2017


Επισκεφθείτε το φθινοπωρινό Νυμφαίο
Το Καταφύγιο της Αρκούδας στο δάσος του Νυμφαίου έχει αρχίσει να φοράει τα φθινοπωρινά του χρώματα. Εκμεταλλευτείτε την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και οργανώστε μία επίσκεψη που θα σας μείνει αξέχαστη. Οι ξεναγοί μας θα αναλάβουν να σας μεταφέρουν στον συναρπαστικό κόσμο της άγριας ζωής. Το Καταφύγιο της Αρκούδας, το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα και το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές θα λειτουργούν από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως και τις 16.30 που ξεκινάει η τελευταία ξενάγηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλεσετε στα γραφεία μας στο 2386041500.

Νέες μειωμένες τιμές σε φούτερ και tshirt
Έπιασαν τα πρώτα κρύα, καιρός για νέα ρούχα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε μειωμένες τιμές! Αγοράστε τα αγαπημένα σας φούτερ(24,5€) και tshirt(10.5€) με δωρεάν μεταφορικά για αγορές από 20€ και πάνω. Η προσφορά ισχύει ως και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.
Δείτε όλα τα προϊόντα
Δύο θανατηφόρα τροχαία στην περιοχή Κλειδί Αμυνταίου
Δύο ακόμη θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες σημειώθηκαν τον Οκτώβρη στην περιοχή Κλειδί Αμυνταίου ανεβάζοντας τον αριθμό στα 14 συνολικά από το 2003. Το πρώτο σημειώθηκε το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου. Ο οδηγός του οχήματος όντας καλά στην υγεία του παρέμεινε στο σημείο και κάλεσε την τροχαία, ενώ η άτυχη αρκούδα, περίπου τριών ετών και βάρους 130 κιλών, σκοτώθηκε ακαριαία. Στο δεύτερο θύμα ήταν ένα μικρό αρκουδάκι που εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, 20 Οκτωβρίου, από την η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη μέση του οδοστρώματος. Το άτυχο ζώο είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το όχημα και ο θάνατός του πιθανότατα ήταν ακαριαίος. Στο οδόστρωμα δεν υπήρχαν ίχνη ελαστικών, κάτι που δείχνει ότι μάλλον βρέθηκε μπροστά στο διερχόμενο όχημα την τελευταία στιγμή και ο οδηγός δεν πρόλαβε να φρενάρει.
Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στην Καλαμπάκα
Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε από ευαισθητοποιημένους πολίτες που εντόπισαν μία νεκρή αρκούδα κοντά σε δασικό δρόμο της Καλαμπάκας. Τη Δευτέρα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημέρωσε το τοπικό Δασαρχείο για το περιστατικό κι έπειτα από την απαραίτητη αυτοψία προέκυψε ότι επρόκειτο για ενήλικο αρσενικό ζώο. Τα αίτια θανάτου της αρκούδας παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί θερμά τους πολίτες για την άμεση ενημέρωση.


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στα Ιμαλάια
Ο Γιάννης Παναγιώτοπουλος και η ομάδα του ανέβηκαν στην κορυφή Manaslu Larke pass, στα Ιμαλάια και από υψόμετρο 5.106 μ. έστειλαν μήνυμα υποστήριξης για την Εθνική ομάδα ακρωτηριασμένων ποδοσφαιριστών και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ!
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: