Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

2 - 8 Νοεμβρίου: Εκδηλώσεις στη Βιβλιοθήκη

2 - 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ '17   


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ    




 
Ρένα Κυριακού
100 χρόνια από τη γέννησή της

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, 18:00 
Ένα αφιέρωμα στη σημαντική ελληνίδα συνθέτρια με ομιλίες και μουσικό πρόγραμμα. Το αφιέρωμα στοχεύει να σκιαγραφήσει την πολυσχιδή μουσική προσωπικότητα της Κυριακού, να προσδιορίσει την ιστορική συνεισφορά της στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα και να προβάλει τη σημασία του συνθετικού της έργου στο σύγχρονο μουσικό κοινό.

Συμμετέχουν: Καίτη Ρωμανού, Ιωάννης Φούλιας, Νίκος Χριστοδούλου, Χριστίνα Γιαννέλου, Αθηνά Φυτικά, Χρύσα Μαλιαμάνη, Θεοδώρα Μπάκα, Δόμνα Ευνουχίδου & Βαλέριος Ισμαγκίλοφ


Αναλυτικά στοιχεία για την ημερίδα
Είσοδος ελεύθερη
   
 
Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Κλαρινετοpedia!
Ομιλητής: Σπύρος Μουρίκης
Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, 18:00
Ο φετινός πρώτος κύκλος του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας υπό τον τίτλο "Τα μουσικά όργανα και οι ερμηνευτές τους" συνεχίζεται αυτή την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου με τον Σπύρο Μουρίκη ο οποίος θα παρουσιάσει το Κλαρινέτο. 
Ακολουθούν 5 ακόμα ομιλίες έγκριτων μουσικών για 7 διαφορετικά μουσικά όργανα. Δηλώστε συμμετοχή και παρακολουθήστε την ομιλία και όποια ή όποιες από τις επόμενες επιθυμείτε. 
Περισσότερες πληροφορίες
 Εγγραφή 
 
 

 

 
Θέατρο για παιδιά
...κι εμείς καλύτερα!
για παιδιά 3-9 ετώνΚυριακή 5 Νοεμβρίου, 11:30 
Το νέο έργο της ομάδας ΝΤΟΥΘ, είναι ειδική παραγγελία της Βιβλιοθήκης και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. Στόχο έχει, μέσα από ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα και με όχημα ένα άλυτο μυστήριο που τα παιδιά καλούνται να λύσουν, να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας.
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
 

 
Θέατρο για παιδιά
Μίλα και Σουτ
για παιδιά 4-10 ετών
Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 15:00
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Κι ενώ στην Πόλη της Μελωδίας, οι φλύαρες νότες έχουν διώξει από την πόλη τους τις ντροπαλές παύσεις, ένα τρομερό λάθος, θα φέρει μια παύση, τον Σουτ, αντιμέτωπο με τη νότα Μίλα που έχει μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της.
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
   

   
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά
Μουσική με τα κρεμμυδάκια
για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους
Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 11:00 & 12:30
Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά καλούνται να παρατηρήσουν, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν συναισθηματική και να συνδυάσουν ήχουν από την προετοιμασία ενός γεύματος κατανοώντας βασικές αρχές.
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
 

   
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για εφήβους

Κόμικς σε playlistΑυτή την Κυριακή: Ποπ
Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 15:00
Με όχημα τα κόμικς, πραγματοποιείται ένα ταξίδι σε διαφορετικά μουσικά είδη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης των κόμικς και παράλληλα να εξερευνήσουν τη σύνδεση της μουσικής με την εικόνα. 
 Εισιτήρια - Πληροφορίες
 

   
Συναυλία στη Βιβλιοθήκη
Φθινοπωρινή Μουσική Συνάντηση
Έργα Donizetti, Mozart, Faure, Piazzolla, ΧατζιδάκιΣάββατο 4 Νοεμβρίου, 20:00 
Ελένη Μπελιμπασάκη: πιάνο
Αγγελική Χριστοδούλου: φωνή
Καλλιόπη Βασιλείου: φωνή
Γιάννης Αργυρόπουλος: κιθάρα
Είσοδος με προσκλήσεις
Αίθουσα Διδασκαλίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: