Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης



-- Ο Ρούμπεν Έστλουντ στο 58ο ΦΚΘ --
Μια απολαυστική και διαφωτιστική συζήτηση με τον σουηδό σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ, επίτιμο καλεσμένο του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό του φεστιβάλ, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί ρετροσπεκτίβα στο έργο του δημιουργού, ο οποίος βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών για την νέα του ταινία Το τετράγωνο.

«Ο σκοπός ενός φιλμ είναι να μεταδίδει τροφή για σκέψη. Ή ακόμη και να παρακινεί τον θεατή να πει ότι δεν συμφωνεί με αυτή τη σκέψη. Και τελικά να αλλάζει συμπεριφορές»
Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Ρούμπεν Εστλουντ
-- Απ’ το σινεμά στο θέατρο κι απ’ το θέατρο στο σινεμά --

Το σινεμά συνάντησε το θέατρο, μέσα από τις πέντε αναπάντεχες θεατρικές παρεμβάσεις από τους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Φεστιβάλ! Η σκηνοθετική επιμέλεια του δρώμενου ήταν του Χρήστου Παπαδημητρίου και συμμετείχαν οι Χρήστος Παπαδημητρίου, Θάνος Φερετζέλης, Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρύσα Τουμανίδου, Ορέστης Χαλκιάς, Αίγλη Κατσίκη και στο ακορντεόν ο Περικλής Σιούντας. Ενδυματολογική-εικαστική επιμέλεια: Μαρία Καβαλιώτη.
-- Πρώτο Πλάνο, τεύχος #297--

Μη χάσετε, μεταξύ άλλων, στο νέο τεύχος του Πρώτου Πλάνου που κυκλοφορεί:
Ρούμπεν Έστλουντ: «Μου αρέσει να γδύνω τους ανθρώπους που ντύνονται με τις συμβάσεις τους»
Αρμάν Γκατί: Αβάν-γκαρντ αναρχικός και ποιητής παρτιζάνος
>> Film Forward: Προκαλώντας τα όρια Κινηματογράφου και Σύγχρονης Τέχνης
Εικονική πραγματικότητα: Κράτα την αναπνοή σου και βυθίσου στον κόσμο του VR
-- Festival Shop: Αναμνηστικά του 58ου ΦΚΘ --


Προμηθευτείτε τις εκδόσεις και τα αναμνηστικά του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τα Πωλητήρια του Φεστιβάλ. Στις τιμές των εκδόσεων, οι κάτοχοι της Κάρτας Μέλους CineΚάρταF PLUS έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι κάτοχοι της Kάρτας Mέλους CineΚάρταF, έχουν έκπτωση 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: