Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

-- 6η ημέρα στο 58ο ΦΚΘ --
Έκτη ημέρα σήμερα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και οι έξι αίθουσες στο Ολύμπιον και το Λιμάνι υποδέχονται τους θεατές του Φεστιβάλ όλη μέρα! Τα πρωινά, παιδιά και έφηβοι παρακολουθούν τις προβολές της Νεανικής Οθόνης, ενώ  από το μεσημέρι και μετά το κοινό γεμίζει και πάλι τις αίθουσες και συμμετέχει δυναμικά σε όλες τις εκδηλώσεις! 
-- Οι υποψήφιες ταινίες για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου --
Με αφορμή την προβολή των τριών ταινιών που διαγωνίζονται φέτος για το Βραβείο LUX, που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, στην Αποθήκη Γ΄, στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Οι τρεις υποψήφιες ταινίες για το βραβείο LUX που παρουσιάζονται στη φετινή διοργάνωση είναι οι εξής: 120 χτύποι το λεπτό του Ρομπέν Καμπιγιό (Γαλλία), που κυκλοφόρησε ήδη στις ελληνικές αίθουσες, Το αίμα των Σάμι της Αμάντα Κερνέλ (Σουηδία-Δανία-Νορβηγία), το οποίο τιμήθηκε στο περσινό 57ο ΦΚΘ με το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων, και Γουέστερν της Βαλέσκα Γκρίζενμπαχ (Γερμανία-Βουλγαρία-Ηνωμένο Βασίλειο) που προβάλλεται σε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ. 
-- Έναρξη Crossroads Αγοράς --
Η αυλαία του 13ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, το οποίο εντάσσεται στην Αγορά του ΦΚΘ, άνοιξε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στην Αποθήκη Γ’, στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελίζ Ζαλαντό, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες λέγοντας: «Σας ευχόμαστε να χαρείτε την διοργάνωση. Η ομάδα της Αγοράς έκανε εκπληκτική δουλειά και θα την εκτιμήσετε. Θα χαρούμε να σας δούμε και την επόμενες μέρες στους χώρους του Φεστιβάλ». 
-- Βιβλιοπαρουσίαση: «Μυστικές συναντήσεις» του Δημήτρη Αθανίτη, εκδόσεις Αγγελάκη --
Ο Δημήτρης Αθανίτης ταξιδεύει στις απροσδόκητες κινηματογραφικές του συναντήσεις και μιλά για γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, που συνθέτουν μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν oι Στράτος Κερσανίδης (κριτικός κινηματογράφου) και Στέλιος Χατζηαδαμίδης (συγγραφέας/σκηνοθέτης). Διαβάζουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Λευτέρης Λιθαρής και Γιολάντα Μπαλαούρα.
Αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου  Θεσσαλονίκης.
Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στις 18:00 
Συναυλία «σχεδία» Live!
Συναυλία με τους Γιάννη Αγγελάκα, Baildsa, Διώνη, Θρακόμελο, Δημήτρη Ζερβουδάκη και Άιντε Ψιλά Ψιλά, One Drop Forward και Paranaue. Μια συνδιοργάνωση του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και του πολυχώρου WE, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Πολυχώρος WE (Τρίτης Σεπτεμβρίου & Λαμπράκη)
Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στις 21:00. Εισιτήρια: 8€.

Δεν υπάρχουν σχόλια: