Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι κρουστών

Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Ε.Μ.Ε. Νοέμβριος 2017 25/2017
Τα νέα μας
Μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι κρουστών:
Με ρυθμό από το σώμα στα κρουστά.
Εσηγήτρια: Βίκυ Χουζούρη.
Η επόμενη δράση της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεών της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 7, 3ος όροφος), στις 4-5 Νοεμβρίου και ώρες 10:00-14:00
Συμμετοχή: Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: 40€. Μη μέλη: 60€.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.eeme.gr/info/news/2667-seminario-krouston.html
Ο αριθμός συμμετεχόντων στο εργαστήρι είναι περιορισμένος γι αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzUb8mNRiwJ_eQRQ3Ebs9r1CTYMLihFfZC6nR0XbSsQnAWhA/viewform
Περιγραφή του σεμιναρίου
Τα κρουστά αποτελούν βάση ή άλλες φορές και μοναδική συνοδεία για πολλά τραγούδια. Και σίγουρα δε χρειάζεται να είναι κανείς κρουστός για να χτυπήσει ένα ντέφι ή μια μαράκα. Θα θέλατε όμως να μπορείτε να τα παίξετε και να τα δείξετε στην τάξη με μια σωστή τεχνική και άρα με έναν καλύτερο ήχο; Μήπως υπάρχουν και πολλά ακόμα κρουστά που δεν έχετε γνωρίσει; Και τι θα κάνετε αν δεν έχετε καθόλου όργανα μαζί σας?
Στο σεμινάριο αυτό θα γνωρίσουμε πώς να δημιουργήσουμε όμορφα ηχητικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τους ήχους του σώματός μας ή μικρά κρουστά όργανα της τάξης. Θα νιώσουμε τον ρυθμό μέσα από την κίνηση και το παιχνίδι. Θα μάθουμε τον σωστό τρόπο παιξίματος των κρουστών οργάνων και θα δοκιμάσουμε τρόπους ενορχήστρωσης. Θα δουλέψουμε συνοδείες για γνωστά τραγούδια αλλά και συνθέσεις για body percussion.
Γιατί κίνηση και ρυθμός και ήχος ίσον μουσική. Ίσον τέχνη και έκφραση για μικρούς και μεγάλους!!!
Η Βίκυ Χουζούρη είναι κλασική κρουστός και μουσικοπαιδαγωγός. Μέλος του Κρουστόφωνου και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζουμε ότι τα γραφεία της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 7, 3ος όροφος) ανοίγουν για τα μέλη και το μουσικόφιλο κοινό κάθε Παρασκευή, 18:30-20:00 και τις μέρες και ωρες που υπάρχει κάποια εκδήλωση-εργαστήρι.
Ε.Ε.Μ.Ε.
Ερμού 7, Τ.Κ. 54625
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 6939560404
Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας:
info@eeme.gr
Eπισκεφτείτε την
ιστοσελίδα της ΕΕΜΕ
www.eeme.gr

Ακολουθείστε μας στο facebook

Επισκεφτείτε το blog της ΕΕΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: