Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγραμμα εργαστηρίων, Δεκέμβριος 2017


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Tο Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, UTech Lab θα πραγματοποιήσει τον Δεκέμβριο δύο νέα εργαστήρια.
Pong - Κατασκευάζοντας το πρώτο video game

Αρχικά γίνεται μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία των video games και στην συνέχεια φτάνουμε στο σημείο εκκίνησής τους! Το Pong, μια διασκεδαστική μεταφορά της αντισφαίρισης στον ψηφιακό κόσμο, είναι αυτό που άνοιξε το δρόμο για το σύγχρονο gaming. Με πρώτες ύλες έναν μικροεπεξεργαστή Arduino, δύο ποτενσιόμετρα, μια οθόνη LCD, λίγα καλώδια και φυσικά τον απαραίτητο κώδικα, κατασκευάζουμε μια handheld εκδοχή του πρώτου arcade της ιστορίας.
(Σάββατο 23/12 και ώρα 10.00-12.00)
Comics

Στα δυο εργαστήρια Comics του Δεκεμβρίου παρουσιάζεται η νέα θεματική ενότητα: Εξερευνώντας τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Τα αστρονομικά φαινόμενα αποτελούσαν πάντα σημαντικό πεδίο ενδιαφέροντος για τον άνθρωπο. Πώς τα παρατηρούσαν στην αρχαιότητα; Πώς εξελίχθηκαν τα όργανα παρατήρησης κατά την διάρκεια του χρόνου;
Στο πρώτο εργαστήριο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για τα όργανα αστρονομικής παρατήρησης από την αρχαιότητα έως σήμερα, αναζητούν πληροφορίες και στη συνέχεια τις αποτυπώνουν σε μορφή comics.
Στο δεύτερο εργαστήριο μαθαίνουν πώς κατασκευάστηκε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και ποια ήταν η λειτουργία του και ποιες ανάγκες εξυπηρετούσε. Στην συνέχεια αναζητούν και συνθέτουν πληροφορίες γύρω από τη θαυμαστή αυτή κατασκευή και τις αποτυπώνουν σε μορφή comics.
(Παρασκευή 8/12, 17.00-19.00 και Πέμπτη 28/12, 15.00-17.00)
Επίσης, τον Δεκέμβριο πραγματοποιούνται τα εργαστήρια: Design & 3D Printing, Ρομποτική, Προγραμματίζοντας το μαγικό ρολόι, Βγες από τον λαβύρινθο, Δημιουργία ιστοσελίδας, Swift Playgrounds, Κυνήγι θησαυρού με Arduino και Printerland.
Για πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε το UTech Lab ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 94 69 694.
Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται δωρεάν.
Σας περιμένουμε στο UTech Lab!
Ακολουθήστε μας στα social media
Eπικοινωνήστε μαζί μας: email utechlab@eef.edu.gr, τηλ. 210 9469 694
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, 175 64 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: