Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ARCTUROS News


Τα Καταφύγια λειτουργούν όλες τις ημέρες
έως και τις 7 Ιανουαρίου
Επισκεφθείτε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ μέσα στις γιορτές! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Καταφύγια της Αρκούδας και του Λύκου και το Κέντρο Ενημέρωσης στη Νίκειο Σχολή με τα ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ, έναν μαγικό χώρο σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, θα λειτουργούν κανονικά όλες τις ημέρες από το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 από τις 10.00 έως και τις 16.30 που ξεκινάει η τελευταία ξενάγηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2386041500 και 2386031155.

Το χριστουγεννιάτικο δώρο στον Ούσκο
Ένα ξύλινο ελαφάκι με φρούτα ήταν το δώρο που έκαναν στον Ούσκο οι φροντιστές του. Ο -όχι και τόσο- μικρός, πλέον, αρκούδος έτρεξε να καταβροχθίσει τα μήλα και στην προσπάθειά του γκρέμισε την κατασκευή απολαμβάνοντας έτσι με τον δικό του τρόπο το πρώιμο χριστουγεννιάτικο γεύμα.
Προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Mediterranean Cosmos
Έως και τις 31 Δεκεμβρίου μπορείτε να αγοράζετε προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο σταντ μας στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα βρείτε tshirt και φούτερ για μικρούς και μεγάλους, αρκούδους, σκούφους, τσάντες, παιδικά σετ και πολλά ακόμη μικρά δώρα ιδανικά για να χαρίσετε στα αγαπημένας σας πρόσωπα στις γιορτές.
Η Περιφερειακή Ελαστικά ΑΕ υποστηρίζει
το έργο της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης
H εταιρεία χονδρικού εμπορίου ελαστικών Περιφερειακή Ελαστικά ΑΕ υποστηρίζει ενεργά το έργο της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Με στόχο την εξασφάλιση των καλύτερων και ασφαλέστερων συνθηκών κίνησης, η εταιρεία εξόπλισε με κατάλληλα ελαστικά το όχημα της ΟΑΕ, το οποίο για τις ανάγκες της ομάδας πεδίου και όχι μόνο συχνά επιχειρεί υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε εξαιρετικά δύσβατες περιοχές.


Τρεις νεκρές αρκούδες μέσα σε λίγες ημέρες
Δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με αρκούδες στην ίδια περιοχή μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκαν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου! Τα ατυχήματα έγιναν στον κύριο άξονα της Εγνατίας Οδού κοντά στην Σιάτιστα. Στο πρώτο, μία ενήλικη αρσενική αρκούδα βάρους 120κ. περίπου, παρασύρθηκε από μεγάλο όχημα, πιθανότατα φορτηγό και πέθανε ακαριαία. Μία ημέρα αργότερα ένα ενήλικο θηλυκό βάρους 100κ. περίπου, σκοτώθηκε από διερχόμενο όχημα. Τα δύο αυτά περιστατικά αναδεικνύουν την ανάγκη παρέμβασης με έργα περίφραξης που θα αποτρέπουν την είσοδο μεγάλων θηλαστικών στον οδικό άξονα, όπως έχει γίνει σε άλλα σημεία της Εγνατίας Οδού, με παράλληλη λήψη μέτρων για την ασφαλή διάσχιση του αυτοκινητόδρομου από την άγρια πανίδα. Λίγες ημέρες νωρίτερα μία νεκρή θηλυκή αρκούδα νεαρής ηλικίας εντοπίστηκε στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης κοντά στη διασταύρωση Δροσοπηγής. Ο θάνατός της φαίνεται να προήλθε από πυροβολισμό, καθώς έφερε τρία τραύματα από σφαίρες που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι αγριογούρουνου.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: